Ljubuški Rastok stigao do pobjede u trećem kolu Prve boćarske lige BiH

Prava je šteta što se nakon tri kola u B, odnosno još jednog kola u A skupini završava jesenski dio boćarskog prvenstva.

Kažemo prava šteta, jer su se u nizu ekipa nakon dužeg vremena, pojavili mladi igrači, kojima treba što više službenih utakmica kako bi prije svega ostali u boćanju, a onda i napredovali.

Proteklog vikenda igrane su utakmice trećeg kola. Ukupno su odigrane tri utakmice, a jedna je odložena. Jedino iznenađenje bila je uvjerljiva pobjeda posuške Bure protiv iskusne ekipe Čapljine. Gosti su očajno otvorili utakmicu, pa je tako Ante Dedić u pojedincu izgubio od Mate Grubišića 13:0, slično je bilo i u paru Grbavac i Šunjić izgubili su 1:13 od Nenadića i Budimira, a tek nešto bolje prošla je gostujuća trojka Buntić/Markotić/Vukšić 4:13 protiv domaće kombinacije Ivan i Marinko Grubišić, te Ferdo Oreč. Čast gostiju u prvoj dionici, spasio je Ante Juka koji je u krugu tijesno 22:21, nadigrao Vladu Sentića. Nakon vodstva od 6:2 u prvim „turama“ domaći su pobjedom Vlade Sentića nad indisponiranim Dedićem u preciznom i Ante Bašića u brzinskom izbijanju, poslije tehničkih disciplina, sačuvali razliku. Ključnu pobjedu za domaće u završnici, izborio je Hrvoje Grubišić koji je iznenadio Antu Juku u pojedincu 13:6, slijedile su pobjede u paru i krugu, dok je gostima pripala samo trojka. Bura je tako stigla do uvjerljive pobjede i osigurala jesenski naslov u B skupini.

U drugom susretu ove skupine, odigranom također, u posuškoj boćarskoj dvorani, Sveti Stipan iz Gorice kao domaćin, poražen je od Rastoka 8:16. Međutim, za „svece“ koji su se u natjecanje uključili poslije šestogodišnje stanke konačni rezultat nije neuspjeh. Veselko Biško i Frano Galić dobili su i to uvjerljivo 13:2 prvi par, zatim su Zoran Galić i Frano Galić dobili štafetno izbijanje, a u trećoj turi slavila je domaća trojka i Filip Divić 22:21 protiv razigranog Nikole Zelića koji je prethodno dobio dvije pojedinačne partije.

U južnohercegovačkom derbiju Neum je pobjedu izborio praktično u prvoj trećini vodstvom od čak 8:0. Uz pobjede Bjelopere i Mustapića u paru, kombinacije Butigan/Obradović/Jogunica u trojci, Paško Ležinić u pojedincu i Jurice Konjevoda u krugu „potopili“ su glavne gostujuće adute - Franu Sušića, odnosno Franu Mustapića. Nakon poraza u prvoj „turi“ Sušić i Mustapić su za goste dobili oba precizna izbijanja, međutim domaći su pobjedom u štafetnom, te poenom u brzinskom izbijanju sačuvali veliku prednost. Mustapić je pobjedom protiv Konjevoda slavio i u trećoj „turi“, međutim domaćima su pripali par i trojka, što je bilo dovoljno za pobjedu, dok je Dario Krvavac pobjedom protiv Darka Ležinića u krugu ublažio poraz. Druga utakmica trećeg kola u A skupini, Široki – Grude je odložena zbog kiše.

Rezultati trećeg kola Prve boćarske lige, A skupina: Neum – Dračevo 15:9, Široki – Grude odloženo, slobodan je bio Napredak. Trenutačni poredak, 1. Grude 2(1), 2. Neum 2(2), 3. Široki 1(1), 4. Dračevo 1(2), 5. Napredak Wila 0(1)

B skupina, treće kolo, Bura – Čapljina 16:8, Sv. Stipan – Rastok 8:16. Konačni poredak u jesenskom dijelu, 1. Bura 6, 2. Čapljina 3, 3. Rastok 3, 4. Sveti Stipan 0 bodova.

 
index Instagram400x230 youtube