Rastok iz Prologa upisao poraz u prvom kolu skupine (B) boćarskog prvenstva BiH

Utakmicama prvog kola B skupine startalo je boćarsko prvenstvo BiH.

U oba susreta slavili su domaćini, Bura je u Rastovači kraj Posušja, nadigrala Rastok 14:10, dok je Čapljina, nadigrala momčad sv. Stipana iz Gorice kod Gruda 22:2. Valja reći da se ekipa sv. Stipana u natjecanje uključila poslije petogodišnje stanke:

„Kad su se momci raspremili, nije nam bilo svejedno, jer na našim zjogovima tako mlade ekipe nismo vidjeli. Međutim, još nemaju natjecateljskog iskustva, treba im utakmica da bi stasali u ekipu koja će vladati boćalištima u BiH. Ukoliko ostanu na okupu, to će biti neminovnost”, istakao je Vide Krmek, predsjednik BK Čapljina.

Utakmica Čapljina – Sv. Stipan bila je i doslovce sudar iskustva i mladosti. Neki igrači Čapljine kao što su Ante Juka – Biba i Ante Dedić – Šampion, imaju osvojenih naslova državnog prvaka kao pojedini igrači ekipe iz Gorice, godina. Prva trećina završena je vodstvom domaćeg sastava s maksimalnih 8:0. Gosti iz Gorice uspjeli su smanjiti na 8:2 pobjedom u štafetnom izbijanju. Rezultatom 24:27 Filip Divić i Tihomir Galić, nadigrali su domaći dvojac Đurica Krmek/Zoran Markotić. Do kraja utakmice dominirali su domaći, a neizvjesno je još bilo u brzinskom izbijanju, u kojem je Darko Šunjić s 22:20, nadigrao Jakova Galića. Utakmica će se pamtiti po izvrsnom rezultatu Ante Dedića – Šampiona u preciznom izbijanju koji je sakupio i za svjetske scene impresivnih 28 „punata”.

U drugoj utakmici Bura predvođena kapetanom Matom Grubišićem, uspjela je nadigrati ugodno iznenađenje prošle nezavršene sezone, Rastok iz Prologa kraj Ljubuškog. Posušaci su time najavili bolju formu nego u zadnjih sezonu dvije, što znači da u ovoj skupini slijedi pet zanimljivih kola u kojima će Sv. Stipan stjecati iskustvo, a Čapljina, Bura i Rastok voditi borbu za doigravanje.

Obje utakmice A skupine su odložene, a razlog je Covid – 19. Utakmica Široki – Neum, je odložena zbog bolesti nekolicine domaćih igrača, dok je BK Dračevo, tražilo odgodu iz istih razloga.

„Najveći broj zaraženih ima upravo Sarajevo”, kao obrazloženje navodi se u zahtjevu Dračevljana, za odgodu utakmice, kojem je udovoljeno.

Prva boćarska liga BiH, prvo kolo A skupina, Široki Brijeg: Široki – Neum, odloženo; Sarajevo: Napredak Willa – Dračevo, odloženo; slobodne su bile Grude.

B skupina, Čapljina: Čapljina – Sveti Stipan 22:2; Rastovača kod Posušja: Bura – Rastok 14:10. Utrku je povela Čapljina.

 
index Instagram400x230 youtube