Kreće boćarsko prvenstvo: Rastok protiv Bure

U subotu 12-og i nedjelju 13-og rujna igrat će se utakmice Prve boćarske lige Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, odlukom Upravnog odbora Boćarskog saveza BiH liga će biti podijeljena u dvije skupine A i B. U A skupini je pet klubova – Grude, Napredak Willa (Sarajevo), Dračevo, Široki i Neum. Članovi B skupine su – Čapljina, Sv. Stipan (Gorica), Bura (Posušje) i Rastok (Prolog kod Ljubuškog).

Podsjećamo, proteklo prvenstvo prekinula je pandemija korona virusa. U trenutku prekida, u Prvoj ligi (šest klubova), odigrana je jesenska polusezona, dok su se sve utakmice Druge lige (tri kluba), trebale igrati u proljetnom dijelu sezone. Kao što je poznato koncem druge dekade ožujka, prekinuta su sva sportska natjecanja, pa tako i prvenstvo boćara. Zbog prekida najviše mogu žaliti Gruđani, u trenutku prekida bili su u vodstvu. U međuvremenu aktivnosti u ovom malom sportu su zamrle, pa se mislilo da bi to mogao biti njegov kraj. Međutim, na sjednici Upravnog odbora Boćarskog saveza BiH, u Čapljini, koja je održana u kolovozu, donijeta je odluka da drugog vikenda u rujnu starta nova sezona.

Start je dakle u subotu, 12-og rujna. Parovi prvog kola, A skupina: Sarajevo: Napredak Willa – Dračevo, Široki Brijeg: Široki – Neum, slobodne Grude; B skupina, Čapljina: Čapljina – Sv. Stipan, Posušje: Bura – Rastok. Prvi će na zjogove u subotu, 12. rujna, boćari Bure i Rastoka, ostale utakmice igrat će se u nedjelju, 13-og rujna.

Naravno, ovaj raspored može „korigirati” pademija korona virusa, odnosno moguća je odgoda neke od najavljenih utakmica, ukoliko to epidemiološka situacija nalaže.

 
index Instagram400x230 youtube