Hercegovac i vodeći strijelac HNL-a: U mojim Grudama mi ne fali ništa osim vratara, nitko neće na gol pa ne mogu vježbati slobodnjake"

Dok većina igrača Osijeka trenira u Gradskom vrtu na način kako se to u nastalim okolnostima jedino smije, neki ipak još nisu stigli na prijavak treneru Ivici Kuleševiću. Dmitro Lopa je još u Ukrajini, a Mirko Marić i Ante Majstorović su u Hercegovini.

Nadnevak njihova povratka i dalje je neizvjestan. No, svi oni treniraju kao i do sada, prema naputcima stručnog stožera, otkako je COVID-19 zaprijetio svijetu.

- Svakodnevno sam u dogovoru s trenerom Kuleševićem i njegovim pomoćnikom za kondicijsku pripremu igrača, pa radim što mi kažu. Dodam uvijek i nešto svog i mogu reći da sam spreman - kazao je za Sportske novosti vodeći strijelac Prve HNL Mirko Marić.

Volio bi on da je u Osijeku, da se može što prije priključiti suigračima, ali...

- Ne znam ustvari što me čeka. Morao bih po povratku u dvotjednu karantenu, a to znači da bih bio još dva tjedna bez pravog treninga. Ovdje u mojim Grudama s virusom nema problema pa ipak mogu više provoditi na otvorenom i vježbati kako hoću. Sada je tako kako je, ovdje mi kod kuće u Grudama ništa ne fali, slobodniji sam, a osim redovitog treniranja, mogu i igrati.

Osijek ne požuruje

Ipak, morat će se vratiti, kad-tad.

- Naravno, makar ne znam kada. Ako već moram po dolasku u karantenu, možda bi najbolje bilo da se vratim što prije. Vidjet ću što će biti, što će klub odlučiti. Za sada me ne požuruje.

Svakodnevne vježbe, odrađivanje trkačkih dionica zasigurno mu nije dostatno. Prave forme nema bez kontakta s loptom, bez igranja.

- To je činjenica. Imam društvo, skupi nas se četiri-pet, ponekad i koji više, ali ne mogu nas okupiti dvadesetak pa da igramo na dva gola. Ovako ipak imam bar neki osjećaj za loptu, jer koliko god nas ima, možemo odraditi puno elemenata igre. Snalazimo se na sve moguće načine.

Svi bi igrali

U Osijeku je “kralj slobodnjaka” Petar Bočkaj. Međutim, pokazao je i Mirko da itekako dobro pogađa protivničku mrežu kada dobije prigodu izvesti taj udarac. Uvježbava li ga, trenira, u Hercegovini, u Grudama?

- Ne, nemam za to mogućnosti. Problem mi je, a i cijelog mog društva s kojim zaigram nogomet, što ne možemo “uhvatiti” golmana. Svi bi igrali, nitko ne želi i ne voli braniti. Pucati u prazna vrata nema smisla - rekao je Marić.

S druge strane Gruda je Ante Majstorović, još jedan Bijelo-plavi.

- U istoj smo situaciji. Stalno smo u kontaktu, razgovaramo o svemu, a ponajviše o tom kada će se natjecanje u HNL nastaviti. Obojica se nadamo uskoro i želimo da se završi i prvenstvo i Kup - kazao je Mirko.

Koronavirus u dijelu Hercegovine njegova zavičaja kao i svuda u svijetu puno je toga promijenio. Drugačije se živi.

- Da, to je činjenica. Na sreću u mojim je Grudama sve u redu, nema oboljelih, ali život se odvija bez sadržaja na koje smo svi navikli. Sve je zatvoreno kao i u Hrvatskoj, nema se gdje izaći, popiti kava, ma nemaš kamo, ali trenirati mogu, a to mi je uz, dakako, zdravlje najvažnije.

Odgovor na pitanje kada se vidimo u gradu na Dravi, u Osijeku, nismo dobili.

- Iskreno, ne znam. Bit će to kada mi iz kluba jave da se vratim, a to će značiti da ću se odmah moći priključiti treninzima u Gradskom vrtu. Jedva čekam na taj trenutak - zaključio je Mirko Marić.

 

 
index Instagram400x230 youtube