Unatoč ‘ispadanju’ Vatreni ostaju u elitnom rangu Lige nacija

U Ljubljani je zasjedao izvršni odbor UEFA-e na kojem je donesena odluka o proširenju elitnog razreda Lige nacija s 12 na 16 reprezentacija.

Elitni rang Lige nacija proširen je s 12 na 16 reprezentacija. Ova odluka Izvršnog odbora Uefe ide u prilog našeg nogometa i reprezentacije. Hrvatska je vraćena u Ligu nacija A, što znači da će Vatreni opet igrati s elitom te imati puno kompetitivnije i jače suparnike nego u ligi B.

Sastanak je trajao više od šest sati, odlukama je očito trebalo dobro usuglasiti.

Druga odluka koju smo čekali nije donesena, nismo saznali točno kakav će imati utjecaj novi sustav Lige nacija na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022.

“Za Svjetsko prvenstvo bit će promjena, bit će tu 10 pobjednika skupina, još 10 drugoplasiranih i još neke momčadi iz Lige nacija, ali definitivna odluka još nije donesena”, rekao je Giorgija Marchettija.

Uoči ovog važnog sastanka, Čeferin je u svom rodnom gradu promovirao projekt u kojem će UEFA u sljedeće četiri godine uložiti čak 11 milijuna eura za pomaganje školskog nogometa. U promociji su pomogli bivši veliki igrači poput Luisa Figa i Florenta Maloude.

“Imate fantastičnu reprezentaciju. Pokazali ste to na posljednjem Svjetskom prvenstvu. Luka mi je dobar prijatelj i doista osjećam divljenje prema njemu i onome što radi. Ali, sad morate zaboraviti Svjetsko prvenstvo i rezultat koji ste ranije postigli. Nogomet ide dalje, život ide dalje i morate imati nove ciljeve za ostvariti. Ali, smatram da je Hrvatska jedna od najboljih nogometnih nacija u Europi”, rekao je osvajač Zlatne lopte iz 2000. Luis Figo.

“Pokazali su da vas težak rad i poniznost mogu dovesti do vrha svjetskog nogometa. Luka Modrić je jako dobar primjer. Sjećam ga se dok sam još igrao u Chelseau, kada je tek došao. Napredovao je kao nogometaš, podigao samopouzdanje. Bio je vješt s jakom karizmom. Kad vidite da je osvojio glavne individualne trofeje nakon toga, to znači da je lider. Sjećam se svjetskog prvenstva. Bio je lider, kapetan i preuzeo je odgovornost na svoja ramena. Doista nemamo ništa osim velikog respekta za Hrvatsku i tog velikog igrača Luku Modrića”, zaključio je Florent Malouda.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 25 Rujan 2019 08:07
 
index Instagram400x230 youtube