Nametnuo se pogocima: Mislav Ćutuk priključen prvom timu Dinama

17-godišnji Mislav Ćutuk, igrač mlađih uzrasta zagrebačkog Dinama, sve je bliži nastupu za prvi tim najtrofejnijeg nogometnog kluba u Hrvatskoj.

Izvrsnim nastupima za pionire i kadete kluba, gdje je bio i najbolji strijelac, osigurao je mjesto među mladim reprezentativcima Hrvatske, a sada je na popisu igrača prvog tima s kojima je trener Sergej Jakirović započeo pripreme za nadolazeću sezonu, što je potvrda da u hrvatskom prvaku najozbiljnije računaju na mladog Ljubušaka, piše Šipovača Portal.

Prema procjenama nogometnih stručnjaka, Ćutuk je ponajveći talent Dinamove nogometne škole, ali i cijelog hrvatskog nogometa što potvrđuju i brojke. Naime, u prethodnoj sezoni, u 24 nastupa za kadete postigao je 23 pogotka od čega čak 22 u Prvoj nogometnoj ligi, u kojoj je i najbolji strijelac lige te je svakako najzaslužniji za naslov državnog prvaka, a zabilježio je i sedam nastupa za juniore, gdje je postigao isto toliko i pogodaka.

Ćutuk je prve nogometne korake napravio u ljubuškim klubovima Bigesteu i Slogi, a potom i u NK Međugorje s kojim je osvajao brojne turnire i nagrade za najboljeg strijelca i igrača te je svojevremeno bio najbolji nogometaš u Bosni i Hercegovini u svome uzrastu što nije promaklo skautima Dinama za kojeg je potpisao u ljeto 2019. godine.

Njegove igre naišle su na zanimanje velikih europskih klubova iz "Liga petice", kao što su Dortmund, Hoffenheim i drugi, a nedavno se javio i talijanski velikan Juventus sa sedmeroznamenkastom ponudom, no ipak je odlučio ostati u Dinamu i potpisati stipendijski ugovor.

Uskoro bi mogao upisati i premijerni nastup za prvi tim na pripremama u Austriji, gdje će Modri u 10 dana boravka odigrati i tri pripremna susreta, a protivnici su CSKA 1948, Besiktas i Kryvbas.

Poslijednja izmjena danaPetak, 05 Srpanj 2024 08:27
Više u ovoj kategoriji: « |Najava| "Futsal 3x3" u Ljubuškom
 
index Instagram400x230 youtube