Pregled 23. kola Druge lige FBiH-Jug: Pobjede Ljubuškog i Kruševa, poraz Brotnja

Odigrano je 23. kolo Druge lige FBiH-Jug i ovo je bilo izuzetno efikasno kolo.Nogometaši Ljubuškog svladali su Neum rezultatom 2:1 nakon preokreta u susretu koji je odigran na Babovcu.

Gosti su do vodstva došli u 10. minuti susreta kada je mrežu vratara Maslaća pogodio Emanuel Mustapić. Međutim, domaći su na krilima sjajnog Marka Čuljka došli do preokreta. Napadač Ljubuškog koji ove sezone igra u odličnoj formi donio je izjednačenje u 21. minuti, da bi u trećoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela zabio za potonuti preokret i pobjedu od 2:1 domaće momčadi.

Troglav je na stadionu Zgona u Livnu dočekao Stolac, a pobjeda je rezultatom 0:2 pripala gostujućoj momčadi.

Vodstvo gostima je u 42. minuti donio Petar Stanković, a za konačnih 0:2 pogodio je Ivan-Kajo Marić u 63. minuti susreta.

Međugorje je ugostilo Turbinu iz Jablanice i upisalo uvjerljivu pobjedu 4:1 u ovom susretu.

U 13. minuti gosti su poveli pogotkom Armina Čilića.

Izjednačenje je došlo u 56. minuti kada je mrežu Jablaničana zatresao Josip Čakić, a rezultatski preokret na 2:1 za Međugorje je donio Petar Milićević u 71. minuti susreta. Stanislav Vasilj postigao je dva pogotka do kraja, prvo u 77., a onda u 80. minuti za konačnih 4:1 pobjedu Međugorja.

Nogometaši Sloge iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja svladali su Brotnjo rezultatom 2:0 i tako stigla do treće uzastopne pobjede u prvenstvu.

Oba pogotka na susretu postigao je Armin Abazović, koji je najprije pogodio u 45., a onda postavio i konačnih 2:0 u 67. minuti susreta.

Višići su na stadionu Čajeri ugostili momčad Kamešnice koja je upisala uvjerljivu pobjedu rezultatom 1:7 i tako prekinula negativan niz.

Već u 4. minuti zatresla se mreža domaće momčadi kada je pogodio Frano Milardović. U 19. minuti Matej Stanić povećava vodstvo Kamešnice. Zatim je na scenu stupio sjajni Pero Čeko koji je postigao četiri pogotka na ovom susretu, a zabio je najprije u 40. minuti. U 48. minuti je postigao svoj drugi pogodak, a hat-trick upisao je u 63. minuti, da bi u 70. minuti donio veliku prednost od 0:6 za Kamešnicu.

Utješni pogodak za domaće postigao je Robert Bunoza u 85. minuti, a tri minute kasnije Kristijan Omazić postiže pogodak za goste i postavlja konačan rezultat 1:7 za Kamešnicu.

Prvoplasirana momčad Kruševa je na pomoćnom terenu stadiona Pod Bijelim Brijegom ugostila Ramu i upisala pobjedu rezultatom 4:1 čime je zadržala prvo mjesto.

Nakon prvog poluvremena koje završeno bez pogodaka, prava golijada uslijedila je u drugom dijelu.

Najprije je u 53. minuti Mirko Čule donio vodstvo domaćoj momčadi, da bi u 61. minuti prednost Kruševa udvostručio Ivan Raguž. Do velike 3:0 prednosti domaći su doslu u 67. minuti pogotkom kojeg je postigao Luka-Filip Medić. Samo dvije minute kasnije zaostatak Rame smanjuje Toni Dedić. Međutim, ponovno na tri pogotka razlike za Kruševo vraća Mihovil Džeba u 83. minuti susreta.

Posljednja momčad lige Čapljina ugostila je Grude i susret je okončan rezultat 1:1 na stadionu Bjelave.

Vodstvo domaćoj momčadi je donio Ante Pažin iz kaznenog udarca u 10. minuti utakmice. Do izjednačenja i vrijednog boda Gruđani su došli u 47. minuti pogotkom Stjepana Mikulića.

 
index Instagram400x230 youtube