|FOTO| Župa Humac osvojila drugo mjesto na 22. međužupnoj ligi Hercegovine

U sportskoj dvorani u Čitluku odigrane su, u nedjelju 21. travnja, polufinalne i finalne utakmice 22. međužupne lige Hercegovine, a pobjedu je odnijela ekipa iz župe Čerin.

U polufinalnim susretima sastale su se ekipe Čerin i Domanovići te okončale utakmicu rezultatom 3:2, nakon čega je uslijedio susret župa Gradina i Humac koji je uz penale okončan rezultatom 1:2.

U borbi za treće mjesto, pobjedu je odnijela ekipa Domanovići rezultatom 2:3 protiv ekipe Gradina.

Finalna utakmica odigrana je između ekipa župa Čerin i Humac, te je rezultatom 3:2 župa Čerin odnijela pobjedu.

Za župu Humac nastupili su Goran Medić, Mislav Ramljak, Ivan Šarac, Marko Bošnjak, Mateo Petrušić, Robert Ćavar i Tomislav Vučić a župu je predvodio fra Andrija Majić.

Istaknutim sportskim angažmanom i borbenim duhom, nagradu za igrača turnira zaslužio je Darko Ivanković iz župe Sv. Stjepana prvomučenika Čerin, titulu najboljeg strijelca Mateo Petrušić iz župe Sv. Ante Humac, a titula najboljeg golmana pripala je Ivanu Kalfiću iz župe Sv. Josipa Domanovići.

3b85a27c-a98e-4444-968b-2cda865d3a8f.jpeg

Organizator Međužupne lige Hercegovine, povjerenik za pastoral mladih Mostarsko duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije don Branimir Bevanda, iskreno je čestitao ovogodišnjim pobjednicima i uputio zahvalu onima koji su bili dio organizacije.

Titulom prvaka 22. međužupne lige Hercegovine, zajedno s pobjednicima prošlogodišnjeg izdanja Katoličke malonogometne lige, župom Stolac, župa Čerin kvalificirala se dalje prema ovogodišnjoj završnici Katoličke malonogometne lige koja će se održati u Zagrebu 1. i 2. lipnja 2024.

IMG_0277.jpeg

0428ef57-ec44-4e4b-b06d-6d7b59fa8b43.jpeg

 

 
index Instagram400x230 youtube