U Gradskoj upravi upriličen prijam za NK Croatia Malmo: Iz Ljubuškog po promociju u viši stupanj natjecanja

Gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić u srijedu su zgradi Gradske uprave upriličili prijam za članove NK Croatia Malmö povodom njihovog boravka na pripremama u Ljubuškom.

Tom prigodom, predstavnici hrvatskog iseljeničkog kluba upoznali su domaćine s bogatom poviješču kolektiva osnovanog 1962. godine, natjecateljskim rezultatima, važnom ulogom kluba u povezivanju Hrvata Švedske i očuvanju nacionalnog identiteta te su izrazili zadovoljstvo ugodnim boravkom u Ljubuškom i zahvalili domaćinima na prijamu.

Nekoliko nas dolazi i porijeklom je iz Ljubuškog i okolnih sredina. Dolaskom ovdje željeli smo da naši dečki osjete domovinu, da osjete porijeklo roditelja, djedova i pradjedova, jer već sada se rađa četvrta generacija Hrvata u Švedskoj – kazao je o odabiru sredine za pripreme predsjednik kluba Blago Begić, Ljubušak iz mjesta Prolog koji živi i radi u Malmöu i izrazio zadovoljstvo dočekom i gostoprimstvom, kako privatnih osoba, tako i vodstva Grada Ljubuškog, zatim Širokog i Čitluka.

Kroz sedmodnevne pripreme članovi kluba obašli i nekoliko lokacija na području Ljubuškog, a viđenim su oduševljeni.

Ovom prilikom zahvaljujem svima koji vode ovaj grad i aktivnosti vezane za gospodarstvo, turizam, šport i sve ostalo, jer mi koji smo s ovih prostora, koji godišnje dođemo jednom ili dvaput vidimo tu sliku kako se naš Ljubuški mijenja na bolje – izjavio je predsjednik NK Croatia Malmö Blago Begić.

U okviru sedmodnevnih priprema, uz treninge na stadionu Babovac, na rasporedu su bile i dvije utakmice – jedna sa Širokom Brijegom, a druga danas s Ljubuškim.

Ovdje su nam vremenske prilike fantastične. Došli smo s -4 na +18 stupnjeva. Imamo super uvjete za rad, jer Grad Ljubuški i NK Ljubuški su nam omogućili sve potrebno – rekao je sportski direktor kluba Stipe Palac, čiji je otac iz Medovića kod Gruda, a majka sa Zvirića. Na upit o nadolazećem prvenstvu, Palac je otkrio kako u klubu priželjkuju osvajanje prvog mjesta i promociju u viši stupanj natjecanja.

Gradonačelnik Vedran Markotić i predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić gostima su izrazili počašćenost odabirom Ljubuškog za pripreme te poželjeli uspješnu novu sezonu.

Nakon ogleda s Ljubuškim, nogometaši Croatie će večeras nazočiti rukometnom ogledu u četvrtfinalu kup natjecanja između Izviđača i Borca iz Banja Luke.

IMG_5282.JPG

IMG_5288.JPG

 
index Instagram400x230 youtube