Nogometaši BiH s visokih 5:0 porazili Lihtenštajn

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je sinoć u Zenici reprezentaciju Lihtenštajna s 5:0, u susretu 5. kola kvalifikacija za europsko prvenstvo 2020. godine.

Drugom pobjedom u kvalifikacijama reprezentacija BiH probila se na treće mjesto grupe J i vratila se u igru za plasman na završnicu EP-a.

Tijekom cijele utakmice izabranici izbornika Roberta Prosinečkog diktirali su tempo i stvarali šanse, ali su tek na kraju uspjeli slomiti otpor gostujuće ekipe i s četiri gola u devet minuta na kraju ipak slaviti uvjerljivu pobjedu.

BiH je u 11. minuti povela s 1:0, a strijelac je na asistenciju Edina Džeke bio Amer Gojak.
Sedam minuta kasnije Miralem Pjanić je pokušao s oko 30 metara, ali je golman gostiju Benjamin Buchel skrenuo loptu u korner.

Džeko je u 22. minuti ukrao loptu Danielu Kaufmannu, ali je s ruba šesnaesterca šutirao pored gola, a šut Gojaka u 27. minuti obranio je golman gostiju.

Šut Edina Višće u 25. minuti sa oko 20 metara golman gostiju je obranio, a odbijenu loptu prihvatio Džeko i pogodio prečku.

I u drugom poluvremenu redali su se napadi bh. tima, koji je preko Krunića, Džeke i Duljevića imao nekoliko prilika. No, na drugi gol čekalo se do 80. minute kada je Duljević šutirao sa oko 25 metara iskosa s lijeve strane, lopta se odbila od dva igrača Lihtenštajna i prevarila golmana te završila u mreži.

Buchel je u 85. minuti u svom petercu skinuo loptu s glave Džeki te je izbio u korner iz kojeg je kapetan bh. reprezentacije pogodio za 3:0.

Nakon prodora Kolašinca, čiji šut golman gostiju nije uspio ukrotiti, Edin Višća je u 87. minuti pospremio loptu u mrežu za 4:0, a konačan rezultat postavio je Gojak u 89. minuti, nakon asistencije Duljevića.

Naredni susret bh. tim igra u nedjelju, 8. rujna u 15 sati u Armeniji.

BiH: Šehić- Todorović, Šunjić (25. Mihojević), Zukanović, Kolašinac- Krunić, Pjanić (83. Lončar), Gojak- Višća, Džeko, Milošević (56. Duljević).

LIHTENŠTAJN: B. Buchel- Rechsteiner, Malin, Kaufmann, Goppel- M. Buchel- Meier (65. Wolfinger), Hasler, Wieser (85. Brandle), Salanović- Gubser (74. Sele).

Poslijednja izmjena danaPetak, 06 Rujan 2019 08:00
 
index Instagram400x230 youtube