U Zagreb dolazi Guardiolin Manchester City [skupine Lige prvaka u prilogu]

U svom sedmom nastupu u Ligi prvaka nogometaši Dinama igrat će u skupini C zajedno s Manchester Cityjem, Šahtarom i Atalantom, odlučeno je ždrijebom održanim u Grimaldi Forumu u Monte Carlu.

Uoči ždrijeba klubovi su podijeljeni u četiri jakosne skupine. Mjesta u prvom 'razredu' zauzeli su pobjednik Lige prvaka (Liverpool), pobjednik Europske lige (Chelsea), te prvaci šest najjačih europskih liga - Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern München, Paris Saint-Germain i Zenit.

Od druge jakosne skupine klubovi su smješteni po Uefinom koeficijentu, a Dinamo je bio u trećem jakosnom razredu i nije mogao izvući Lyon, Bayer Leverkusen, RB Salzburg, Olympiakos, Club Brugge, Valenciju i Inter. Posljednji put Dinamo je bio u trećem bubnju u sezoni 1999/2000. kada je izvukao skupinu s Manchester Unitedom, Marseilleom i Sturmom.

Klubovi iz iste zemlje nisu mogli biti ždrijebani u istu skupinu, kao niti ukrajinski i ruski klubovi.

Prve dvije momčadi iz svake skupine izborit će plasman u osminu finalu, dok trećeplasirane momčadi sele u Europsku ligu.

Natjecanje po skupinama počinje 17. i 18. rujna, a posljednje 6. kolo je na rasporedu 10. i 11. prosinca.

Prve utakmice osmine finala na rasporedu su u veljači, a uzvrati u ožujku. Prve utakmice četvrtfinala bit će odigrane 7. i 8. travnja, a uzvrati 14. i 15. travnja. Polufinalni dvoboji su na rasporedu 28. i 29. travnja s uzvratima 5. i 6. svibnja.

Finale će biti odigrano 30. svibnja na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu. Naslov osvojen prošle sezone brani Liverpool koji je u engleskom finalu odigranom u Madridu pobijedio Tottenham.

Soccer Football - Champions League Group Stage draw - Grimaldi Forum, Monaco - August 29, 2019 General view of the Champions League trophy on display before the draw REUTERS/Eric Gaillard - RC16B474C000

 

 
index Instagram400x230 youtube