Leonardo Petrović golove postiže kao na traci: Odigrao je sjajnu sezonu za Jadran, a uskoro mu istječe ugovor s Hajdukom

Netom završena sezona bila je jedna od najuspješnijih za Jadran iz Ploča. Prvenstvo 2. NL su završili na trećem mjestu, a većim dijelom su držali prvu poziciju.

No, iako je izgledalo da su složili momčad za viši rang, klub još uvijek nema potrebne uvjete, te su sada njihovi igrači na meti većih i bogatijih sredina. Izdvojimo 25-godišnjeg napadača Nikolu Marića, koji je prije tri dana potpisao trogodišnji ugovor za prvaka BiH, mostarski Zrinjski.

Nama je zanimljiva priča Leonarda Petrovića, krilnog igrača koji je tamo otišao na posudbu iz Hajduka. Prvenstvenu sezonu je završio s 15 golova i 6 asistencija, a zabio je i u finalu Županijskog kupa, gdje je njegova momčad osvojila trofej protiv Goška u Dubrovniku.

Prezadovoljan sam učinkom, bila je ovo moja prva prava seniorska sezona. Ovdje prvenstveno želim zahvaliti treneru Miši Krstičeviću na svemu što nam je dao. Znate kako je s njim, ozbiljan režim, disciplina, to je moralo dati rezultate. Smatram da sam dosta napredovao, Krstičević mi je na kraju rekao da je zadovoljan kako je sve skupa ispalo - rekao je Petrović za dalmatinski portal.

On je 2003. godište, pišu mu se i nastupi u dva osvojena prvenstva Hrvatske s Hajdukom.

Nogomet sam počeo igrati u klubu Bigeste Ljubuški, koji je kasnije ugašen. Potom sam tri godine bio u Međugorju, odakle me doveo Hajduk. Od mlađih pionira sam bio na Poljudu, gdje mi je prvi trener bio Vedran Kukoč, a kasnije želim izdvojiti Juru Srzića koji mi je dosta pomogao. Da, imam prvenstvene nastupe u šampionskim juniorskim sezonama, mijenjao sam jedne godine Biuka i Ljubičića, ovisno o potrebi, a u Pločama sam se standardizirao na lijevom krilu - kaže Leonardo.

Pred njim su sada novi izazovi. Povijest pamti da je upravo Mišo Krstičević 1978. godine direktno iz niželigaša Ploča zaigrao za Hajduk, a prepoznao ga je veliki Tomislav Ivić na jednoj utakmici dalmatinske selekcije, ali također je i Hrvoje Vejić od tamo krenuo pa preko probe u Zagrebu došao do 1. HNL, te kasnije osvojio titule s Hajdukom.

Petroviću ugovor s Hajdukom istječe 30. lipnja, a za sada najviše kontakata ima iz klubova Bosne i Hercegovine. No, u svakom slučaju ide na čast Jadranu i treneru Krstičeviću, što su bili najugodnije iznenađenje lige, a iz Ploča nam poručuju i da će ući u još jaču suradnju s Hajdukom, te pokušati popraviti uvjete, kako bi i sami mogli u viši rang, a ne samo biti mjesto gdje će obučavati igrače za druge klubove.

 
index Instagram400x230 youtube