Platili danak neiskustvu: Šokantno ispadanje Zrinjskog iz Europe [video]

Sekunde su dijelile Zrinjski od povijesnog uspjeha i plasmana u Konferencijsku ligu.

Imali su protiv Slovana iz Bratislave 1:0 iz prvoga susreta, imali su i 1:1 u 120. minuti - rezultat koji bi im donio Europu, no u sudačkoj nadoknadi, u posljednjim sekundama prosuli su sve što su gradili.

Nakon tog peha ni sreća im u raspucavanju jedanaesteraca nije bila naklonjena pa će klub iz Mostara morati svoju priliku čekati dogodine, pišu zagrebačke Sportske novosti.

hsk-zrinjski-mostar-sk-688203.jpg

Poveli su Slovaci u tek 67. minuti kada je mrežu zatresao Eric Ramirez. Napadač iz Venezuele u igru je ušao samo minutu prije toga.

Isti je igrač imao mat-poziciju u sudačkoj nadoknadi regularnoga dijela, no Josip Čondrić - bivši vratar Istre i Rudeša - skinuo je taj zicer.

Vrata Konferencijske lige odškrinuo je Igor Savić u produžecima. Pogotkom u 103. minuti donio je veliku radost momčadi koju vodi Sergej Jakirović, a kada je u 118. minuti ‘pocrvenio‘ Jaba Kankava iz domaćeg sastava, igrači Zrinjskoga već su se vidjeli jednom nogom u europskom natjecanju.

No, šok je uslijedio u trenucima kada se očekivao posljednji sučev zvižduk. Eric Ramirez potegao je neočekivane ‘škarice‘ iz očaja i spektakularnim golom osigurao jedanaesterce.

U lutriji penala Jakirovićevi momci nisu se dovoljno oporavili od toga nokauta - promašili su Barišić i Malenikušić, da bi Slovanov napadač Aleksandar Cavrić zabio za pobjedu na bratislavskom stadionu Tehelné pole.

Gorak poraz od kojega će se Zrinjski još dugo oporavljati...

 

 
index Instagram400x230 youtube