Portret prvaka- Ivica Šurjak; Teško će se ponoviti moja generacija iz Hajduka [video]

Sinoć u programu RTV Herceg Bosne mogli ste pogledati novo izdanje  sportskog magazina Portret prvaka, a ako ste propustili istu emisiju pogledajte u našem prilogu u izvornom obliku.

Gost emisije bio je jedan od najboljih nogometaša u povijesti splitskog Hajduka Ivica Šurjak. Popularni " Šure" je govorio o svojoj igračkoj karijeri s posebnim osvrtom na 11 godina provedenih u redovima "bilih" s kojima osvaja tri naslova prvaka i pet uzastopnih kupova nekadašnje Jugoslavije.

Nakon Hajduka odlazi u PSG s kojim osvaja francuski kup pobijedivši u finalu Saint- Etienne predvođen legendarnim Michelom Platiniem. Jednu sezonu proveo je u Francuskoj, kasnije ga put vodi u Italiju, u Udinese gdje je igrao sa Zicom iz Brazila.

Karijeru je završio u Zaragozi. Šurjak je spomenuo brojne anegdote iz svoje igračke karijere kao i dojmove sa europskih utakmica koje je odigrao za svoj Hajduk. Nakon igračke karijere u dva navrata bio je u čelništvu Hajduka, i 2001. osvaja naslov prvaka kao sportski direktor momčadi s Poljuda.

O Šurjaku u emisiji su govorili njegov suigrač Vilson Džoni  i sportski novinar Zdravko Reić. Urednik i voditelj emisije Portret prvaka je Albert Pehar.

 
index Instagram400x230 youtube