Raspad Međužupanijske nogometne lige HBŽ/ŽZH: Gdje će igrati Drinovci i Rakitno?

Međužupanijska nogometna liga, koju su činili klubovi s područja županija Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske više ne postoji.

Ovo natjecanje četvrtog stupnja bh. nogometa organizirali su nogometni savezi navedenih županija, koji su naizmjence vodili natjecanje, a prvak lige je osiguravao nastup u Drugoj ligi FBiH - Jug, a iz lige nitko nije ispadao, jer niži stupanj natjecanja ne postoji.

Proteklu sezonu u ligi je sudjelovalo sedam klubova, od čega pet iz HBŽ (HNK Junak, HNK Kupres '97, HNK Mesihovina, NK Šujica i NK Šator), a dva iz ŽZH (HNK Drinovci i NK Rakitno). Prvak je postala momčad Drinovaca, no, ostali su u istom stupnju natjecanja, baš kao i Šujica, koja je godinu ranije bila prvak.

Nova sezona ove lige trebala je započeti u nedjelju, 12. rujna. Bio je poznat i raspored natjecanja pa je tako, primjerice, aktualni prvak na svome igralištu Boljava trebao dočekati sastav Mesihovine.

Međutim, s prvim danima rujna na neslužbenoj Facebook stranici lige objavljeno je kako "odlukom Županijskog nogometnog saveza Zapadnohercegovačke županije o istupanju iz sporazuma Međužupanijske nogometne lige dolazi do gašenja ove lige".

Slijedom toga, pet klubova s područja Hercegbosanske županije u nedjelju, 12. rujna krenulo je samostalno s ligaškim natjecanjem, dok je status klubova s područja Županije Zapadnohercegovačke javnosti nepoznat.

Naime, na Facebook stranici prvaka iz Drinovaca, zadnja objava datira još iz svibnja kad su postali prvaci, dok na službenoj stranici Županijskoj nogometnog saveza Zapadnohercegovačkog (www.nszzh.com) nema nikakvih informacija o istupanju iz sad već bivše Međužupanijske nogometne lige, a posljednja objava im je također iz mjeseca svibnja.

S obzirom da iz ove županije su tek dva kluba, nejasno je hoće li Drinovci i Rakitno igrati između sebe natjecanje, hoće li se priključiti nekom drugom natjecanju ili će jednostavno preskočiti ovu sezonu, kao i to je li ŽZH ostala bez lige?!

 
index Instagram400x230 youtube