Hajduk jači za tri igrača u nastvaku sezone među kojima i jedan Ljubušak

Subotnja utakmica splitske momčadi sa stogodišnjakom Zmajem u Makarskoj poslužila je Hajdukovom treneru Jensu Gustafssonu da vidi u kakvom su stanju tri igrača koji bi trebali pojačati momčad već za susret s Istrom 1961 u nedjelju u Puli na travnjaku Drosine.

Nikola Katić, Marco Fossati i Lovre Kalinić tercet je koji nije bio u konkurenciji za Rijeku, a sva trojica su spremna za Pulu, piše sportske.jutarnji.hr.

Među svojima

Na tribinama Sportskog centra u Makarskoj ostao je tek četvrti igrač koji će se postupno priključivati tijekom rujna, Alex Kačaniklić. Još uvijek Šveđanin nije do kraja sanirao ozljedu Ahilove tetive, ali za Gustafssona je svakako ohrabrujuće da je Kačaniklić s momčadi. Za Pulu neće imati svog sunarodnjaka, ali u konkurenciji bi trebao biti Nikola Katić, 24-godišnji stoper iz Ljubuškog, koji je u Hajduk stigao na posudbu iz Rangersa.

- Jako sam sretan što sam upisao 60 minuta. Gledao sam često Hajduk na TV-u, ali uživo je drukčije. Najbitnije je da je sve prošlo bez ozljeda - kazao je Katić.

Vraća se 194 centimetra visoki stoper nakon 13 mjeseci popravka od ozljede ligamenata i meniskusa koljena. Ozlijedio se na treningu Rangersa početkom srpnja prošle godine i nakon toga prvu utakmicu odigrao za rezerve Rangersa sredinom kolovoza u Challenge kupu protiv Dumbartona. Ali, već mjesecima Katić trenira punim intenzitetom...

- Osjećam se jako dobro, već četiri mjeseca treniram s maksimalnim naporom. Zato se veselim sljedećim utakmicama. Kao što sam se veselio i druženju s navijačima u Makarskoj. Na svakom koraku se u cijeloj Dalmaciji osjeća silan respekt prema Hajduku. Istina, lijepo je nakon Škotske doći među svoje ljude... - poručio je novi stoper Bijelih.

Tijelo osjeti godine

S Katićem je Gustafsson dobio mogućnost igranja u sustavu s trojicom stopera, što je očekivano probao već na utakmici u Makarskoj. Jasno, nije susret s trećeligašem ogledalo ni mjerilo, ali jasno je kako egzistira mogućnost igranja sa Simićem, Elezom i Katićem u tercetu zadnje linije. Uz to, Katić ima iskustvo i na poziciji zadnjeg veznog jer i u toj ulozi je znao zaigrati tijekom boravka u redovima koprivničkog prvoligaša Slavena Belupa.

Pored Katića u statusu oporavljenika je i Lovre Kalinić iako je njegova stanka potrajala tek mjesec dana. Zadnji put je među vratnice stao početkom kolovoza protiv Šibenika i potom je propustio četiri prvenstvena dvoboja.

- Bilo je puno problema s tetivama, a uz to sam u seriju utakmica ušao bez odmora i priprema. Nisam više 20-godišnjak, tijelo osjeti razliku - otvoreno je kazao Kalinić.
Cilj je uvijek tu

Za utakmicu s Istrom i Kalinić je spreman, a svjestan je i što nosi dvoboj u Puli.

- Uvijek imamo svoj cilj, a zna se da je naš imperativ uzeti tri boda. Protivnik je neugodan na svom travnjaku, međutim, mi moramo pokazati naše pravo lice i podići se nakon poraza od Rijeke - kazao je Kalinić.

Katić, Kalinić i za kraj - Fossati. Povratnik u vezni red Bijelih odigrao je drugo poluvrijeme u Makarskoj, prvih 45 minuta za Fossatija u ovoj sezoni s obzirom na to da je u Monzi čekajući rasplet svog statusa propuštao dvoboje na startu sezone. Zadnja službena utakmica upisana uz Fossatijevo ime jest dvoboj sa Šibenikom krajem svibnja. Trebat će mu stoga poneka utakmica da se vrati u natjecateljski ritam, ali činjenica je da je zdrav, i ako je uz to tjelesno spreman pratiti ritam utakmica, ispunjeni su gotovo svi uvjeti za njegovu ulogu na travnjaku, već u Puli.

Nedjelja je za nogometaše Hajduka bila slobodna, a nakon dana odmora Bijeli nastavljaju s pripremom za utakmicu s Istrom. Zbog obveza reprezentacije i susreta Vatrenih sa Slovenijom, treninge su hajdukovci izmjestili u Klis. Na igralištu trećeligaša Uskoka trenirat će dva dana, a potom se u srijedu ponovno vraćaju na svoj Poljud.

KOGA JE IMAO GUSTAFFSON?

Nikola Katić, Josip Vuković, Kristian Dimitrov, Marco Fossati, Alexander Kačaniklić, Stefan Simić, Samuel Eduok, Ivan Ćalušić, Lumbardh Dellova, Dimitrios Diamantakos, Josip Elez, Filip Krovinović, Luka Škaričić, Gergő Lovrencsics, Toni Silić, Ivan Perić, Josip Posavec, Emir Sahiti, Lovre Kalinić, Rokas Pukstas, Šimun Hrgović, Marko Domančić, Filip Čuić.

2 gola zabio je Hajduk momčadi Zmaja, strijelci su bili Diamantakos (60) i Eduok (69)

Dres s brojem 100

Susret sa Zmajem protekao je u svečanoj atmosferi, a prije samog početka utakmice predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić darovao je prigodni uokvireni dres s brojem 100 i HRNK Zmaj na poleđini te posebno izrađenu plaketu predsjedniku Zmaja Marku Ožiću-Bebeku. (ha)

ŠTO SLIJEDI BIJELIMA

12/09/21.
- prvenstvena utakmica kod Istre 1961 na travnjaku Drosine
19/09/21.
- prvenstvena utakmica s Dinamom na svom Poljudu
22/09/21.
- kup utakmica s niželigašem Primorcem u Biogradu

LJESTVICA

 
index Instagram400x230 youtube