Poznati svi parovi osmine finala EURA

Igrala se 84. minuta na Allianz Areni. Mađarska je vodila s 2:1 i imala treće mjesto u skupini F i siguran prolazak u osminu finala.

Za to vrijeme, publika na Puskas Areni u Budimpešti svjedočila je epskom obračunu Portugala i Francuske te jednim uhom, na tranzistorima pratila što rade njihovi zaljubljenici, oni isti koji su prije par dana detronizirali Francuze…, pišu Sportske novosti.

Na kraju – 2:2 u svakoj od utakmica. Mađari su dvaput vodili usred Münchena, Benzema i Ronaldo mahom jedanaestercima loptali su se usred panonske ravni. Ispalo je: Engleska – Njemačka! Bit će to klasik nad klasicima, u utorak od 18 sati na Wembleyju. Nevjerojatan rasplet.

Mađari na koncu, ipak nisu uspjeli upisati pobjedu, a kao treći je dalje prošao Portugal. Jasno, s 4 boda, budući da Ukrajina, Finska i Slovačka imaju po tri… Ukrajinci su se izvukli zbog najbolje gol-razlike u tom trokutu, Fince i Slovake smo odgledali…

Uoči posljednjih utakmica, upravo ovih u 21 sat, znali smo četiri para osmine finala. Vatreni su za suparnike dobili Španjolsku, a otprije smo imali Italiju i Austriju, Nizozemsku i Češku te Wales i Dansku.

Kasnije smo saznali da će Belgijanci na Portugal, trećeplasiranu momčad iz skupine smrti. Švedska će na Ukrajinu, a par koji se direktno kosi s Hrvatskom je onaj između Francuske i Švicarske. Pobjednik toga dvoboja ide na Vatrene ili Furiju….

Kompletan raspored osmine finala:

Wales – Danska (subota, 18.00)

Italija – Austrija (subota, 21.00)

Nizozemska – Češka (nedjelja, 18.00)

Belgija – Portugal (nedjelja, 21.00)

Hrvatska – Španjolska (ponedjeljak, 18.00)

Francuska – Švicarska (ponedjeljak, 21.00)

Engleska – Njemačka (utorak, 18.00)

Švedska – Ukrajina (utorak, 21.00)

 
index Instagram400x230 youtube