Posljednji kvalifikacijski 'tango' Dalića i Modrića

Hrvatska nogometna reprezentacija danas i službeno kreće u obranu svjetskog srebra.

Da, tek su kvalifikacije, ali “vatrene” na putu prema Svjetskom prvenstvu u Kataru čeka prilično ozbiljan posao. Gostovanje u Sloveniji (od 20.45), a tu naši nogometaši nemaju pravo na kiks...

Zlatko Dalić danas ulazi u posljednji kvalifikacijski ciklus kao izbornik “vatrenih”, a prilično je izvjesno kako će ovo biti zadnje kvalifikacije i za istinskog velikana hrvatskog sporta - Luku Modrića. Hrvatski će kapetan poslije Katara (plasirali se tamo ili ne) ući u 38. godinu života, pa u reprezentaciji prepustiti mjesto mlađima.

Luka Modrić večeras će u Ljubljani ostvariti 134. nastup za hrvatsku reprezentaciju, a toliko ih ima i Darijo Srna. A samo nekoliko dana poslije toga ući će u hrvatsku nogometnu povijest. Zasluženo. I postati hrvatski reprezentativac s najviše nastupa. Da, Modrić nikada neće dostići rekordera, Egipćanina Ahmeda Hassana (igrao od 1995. - 2012.) koji je skupio 185 reprezentativnih nastupa, ali i Luka će (jednoga dana) po završetku karijere biti - svjetska elita.

Idemo redom, najbolji hrvatski nogometaš svih vremena danas će se na Uefinoj ljestvici izjednačiti (također imaju po 134. nastupa) s našim Darijom Srnom, Nizozemcem Wesleyem Snieijderom, Ircem Shayom Givenom, Estoncem Andresom Operom i Rumunjem Dorinelom Munteanuom. Luka Modrić već bi se do kraja tjedna mogao izjednačiti s Fabiom Cannavarom koji ima 136 reprezentatvnih 'kapica', a ikonu Real Madrida još čekaju ljetne obveze, Europsko prvenstvo, pa i novi kvalifikacijski ciklus za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Zlatko Dalić po dolasku na izborničku klupu već je odradio 38 utakmica, a Luka Modrić nastupio je u njih čak 33. I tu skupio 17 pobjeda, 10 poraza i tek šest remija, ali dohvatio svjetsko srebro iz Rusije. I svoj najveći osobni uspjeh, postao najbolji igrač svijeta, ali i Svjetskog prvenstva 2018. godine. Zlatko Dalić i Luka Modrić zajedničkim su snagama postali najbolji izbornik i igrač u povijesti 'vatrenih', a taj dvojac danas ulazi u svoj posljednji reprezentativni kvalifikacijski ciklus. Dečki sretno...

Europljani s najviše reprezentativnih nastupa

178 - Ramos (Španjolska)
176 - Buffon (Italija)
170 - Ronaldo (Portugal)
167 - Astafjevs (Latvija), Casillas (Španjolska)
157 - Reim (Estonija)
150 - Matthaus (Njemačka)
148 - Svensson (Švedska)
146 - Robbie Keane (Irska)
144 - Timoščuk (Ukrajina)
143 - Kristal (Estonija), Mifsud (Malta), Ravelli (Švedska)
142 - Thuram (Francuska)
139 - Karagounis (Grčka)
137 - Klose (Njemačka), Litmanen (Finska)
136 - Cannavaro (Italija)
134 - SRNA (Hrvatska), Munteanu (Rumunjska), Oper (Estonija), Sneijder (Nizozemska)
133 - MODRIĆ (Hrvatska), Xavi (Španjolska), Isaksson (Švedska)

 
index Instagram400x230 youtube