Čapljina i GOŠK u neplaniranom derbiju začelja, jedni će iduću sezonu igrati s Ljubuškim

Svoju petnaestu utakmicu u Prvoj ligi FBiH će u okviru 17. kola prvenstva igrati rivali iz Čapljine, na stadionu Bjelave domaća Čapljina te susjedni gabelski GOŠK.

Nijedna od ekipa ove sezone nije na razini koju su očekivali, ali činjenica da se u ovom trenutku obje bore za ostanak te da se radi o susjedskom okršaju, utakmicu ipak čini zanimljivom.

GOŠK je u sezonu ušao s ciljem da napadne ulazak u Premijer ligu, ali se poslije prvog dijela našao pri dnu, dok je Čapljina umjesto stabilnosti dobila kao zadatak borbu za ostanak. Oni su i u nešto težoj situaciji pa im je na domaćem terenu imperativ pobijediti, dok se u GOŠK-u također žele što prije odmaknuti od donjeg dijela ljestvice. Obje ekipe su u drugi dio natjecanja ušle pobjedom, Čapljina protiv Rudara (1:0), a GOŠK protiv Jedinstva (1:0).

Istim rezultatom je završen lokalni derbi u 2. kolu u Gabeli kad je jedini pogodak postigao Sabahudin Jusufbašić. S obzirom da se radi o dvije od četiri najneefikasnije ekipe lige, i ovoga puta je teško očekivati puno golova.

Dva kluba iz Čapljine su odigrala 14 utakmica u Prvoj ligi FBiH. GOŠK ima 6 pobjeda, Čapljina 5, a odigrana su i 3 remija (gol razlika je 12:9 u korist GOŠK-a).

Najbolji strijelac ovih derbija je napadač gabelskog GOŠK-a, Željko Malčić, koji je zabio 4 gola. Nitko drugi nije dao više od jednog pogotka.

 
index Instagram400x230 youtube