Dinamo slavio protiv Krasnodara

U prvom susretu 16-ine finala Europske lige Dinamo je na gostovanju pobijedio ruski Krasnodar sa 3-2 ostvarivši sjajan rezultat uoči uzvrata u Zagrebu 25. veljače.

Bila je to “luda” utakmica u kojoj je hrvatski prvak vodio 1-0, 2-1 i 3-2, domaćin se dva puta vraćao, ali ne treći put.

“Modre” je do pobjede vukao sjajni Bruno Petković koji je zabio dva gola (15., 54.), a pogodak za “Modre” zabio je i Iyayi Believe Atiemwen (75.), dok su strijelci za Krasnodar bili Šveđani Marcus Berg (28.) i Viktor Claesson (69.).

Uzvratna utakmica je 25. veljače na stadionu Maksimir.

“Modri” su poveli u 15. minuti golom Brune Petkovića koji se najbolje snašao pogodivši glavom ispred domaćeg vratara. Bio je to početak iz snova za hrvatskog prvaka koji je dominirao, držao posjed lopte i imao vodstvo.

Domaćin je izjednačio u 28. minuti nakon “poklon gola” Dinamove obrane. Na jednu ubačenu loptu loše je reagirao Gvardiol i glavom “asistirao” Bergu koji je zakucao pod prečku pored nemoćnog Livakovića.

Hrvatski prvak je u 54. minuti stigao do nove prednosti. Oršić je ubacio iz kornera, Gorodov otišao u prazno, a Petković zabio svoj drugi gol na utakmici za novo vodstvo. No u 70. minuti vidjeli smo novo izjednačenje. Sve je napravio Berg koji je asistirao sunarodnjaku Claessonu, a ovaj mirno zabio za 2-2.

Golijada se nastavila novim pogotkom Dinama u 75. minuti, a za 3-2 zabio je Atiemwen.

Dinamo je 16-inu finala izborio kao pobjednik skupine K sa četiri pobjede, dva remija i 9-1 gol-razlikom, dok je ruski sastav stigao u EL nakon što je skupini E Lige prvaka zauzeo treće mjesto iza Chelsea i Seville, a ispred Rennesa.

“Modrima je ovo bilo drugo gostovanje u Rusiji ove sezone nakon što su u skupini u Moskvi igrali 0-0 protiv CSKA.

 
index Instagram400x230 youtube