Težak poraz NK Ljubuški od Željezničara na Babovcu

Nogometaši Željezničara su danas u prijateljskom susretu na "Babovcu" savladali NK Ljubuški s uvjerljivih 8:1 (4:1).

Željezničar na samom startu stiže do zgoditka. Subašić je asistent, a Štilić pogađa mrežu domaćih. Odmah na drugoj strani poravnanje rezultata. Obrana Plavih je tražila nedozvoljenu poziciju, ali Bandić je pokazao na centar. Strijelac je bio Bencun.

Plavi su imali inicijativu, a do gola dolaze u 19. minuti preko Subašića, koji glavom trese mrežu Ljubuškog za vodstvo od 2:1. Samo minutu kasnije Štilić je povećao prednost na 3:1, a asistent je ovog puta bio Veselinović.

Na drugoj strani dobra prigoda za Ljubuški nakon kornera, a Kosorić spašava svoju momčad požrtvovanom intervencijom. Svoj treći pogodak Štilić je postigao u 27. minuti. Veselinović je ubacio s lijeve strane, a kapeten Plavih je "bocnuo" loptu preko vratara domaćih i doveo svoj tim do visoke prednosti.

Do kraja prvog poluvremena rezultat od 4:1 za Željezničar se nije mijenjao. 

Samo što je krenulo drugo poluvrijeme Željezničar stiže i do petog gola. Mladi Enver Kulašin je najsnalažljiviji pred vratima Ljubušaka i poslije odbijene lopte pogađa za peti gol Plavih.

Nakon gola stigle su i dvije asistencije mladog Kulašina. Prvo je uposlio Bekrića koji pogađa za 6:1, a minutu kasnije poslije njegovog prodora i asistencije stigao je i gol Ermina Zeca za 7:1. Do novog gola Plavi stižu u 76. minutu utakmice. Mujić je pobjegao svima po strani, izašao sam na golmana i pogodio za velikih 8:1, a to je na kraju bio i konačan rezultat utakmice.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 10 Veljača 2021 16:46
 
index Instagram400x230 youtube