Kovač ga je htio u U-21 reprezentaciji, zvali ga 'Batistutom iz Vitine'

Sjećate li se Federica Rašića čiji je djed Simon iz Vitine pokraj Ljubuškog u Hercegovini, a baka Anna iz Virovitice.

Ovaj 194 centimetara visoki napadač jedno je vrijeme bio velika želja Nike Kovača dok je današnji trener Monaca vodio U-21 reprezentaciju Hrvatske, ali to se u konačnici ipak nije dogodilo.

„Niko Kovač obnašao je dužnost izbornika U-21, zvao je mog oca da bi ga pitao bih li zaigrao za Hrvatsku. Pristao sam bez velikog razmišljanja, a jedini uvjet je bio da se Hrvatska plasira u završnicu Europskog prvenstva do 21 godine“, rekao je Rašić jednom prilikom za SN.

Tih godina ovaj stasiti napadač nosio je dres Club de Gimnasia y Esgrima La Plate, argentinskog prvoligaša koji je tih godina u svojim redovima imao igrače poput Maximiliana Meze, veznjaka koji je igrao za Argentinu na SP-u 2018. godine u utakmici protiv Hrvatske te Facunda Pereyeu koji je kasnije u karijeri igrao za PAOK.

Zanimljivo, Rašića su pratili i skauti zagrebačkog Dinama, ali do angažmana ili barem nekih ozbiljnijih razgovora nikad nije došlo. Prvi angažman na europskom kontinentu imao je u dresu Amkara, a kasnije je igrao za dva Arsenala, jedan iz Argentine, a drugi iz Rusije. Na početku njegove karijere vjerovalo se da može i do onog s Otoka, ujedno i najvećih od svih, ali to je ipak ostao nedosanjani san, piše Germanijak.

Nakon godinu i pol dana provedenih u Arsenalu iz Tule, čiji je član bio od siječnja 2017. do kolovoza 2018. godine, Rašić odlazi na Cipar gdje postaje novi član Pafosa. Tamo je igrao zajedno s Diegom Živulićem, vodio ga je i Željko Kopić, ali Rašić se nije najbolje snašao u novoj sredini pa je tako u godinu i pol provedenih na Cipru skupio tek četiri pogotka i jednu asistenciju u 30 nastupa.

Prije dva tjedna iz Pafosa su ranije od prvotno dogovorenog odlučili raskinuti suradnju s Rašićem, a on je, pomalo i neočekivano, karijeru odlučio nastaviti u četvrtom rangu talijanskog nogometa.

Njegov novi poslodavac je Sona Calcio, klub koji se svim silama bori da na kraju sezone ne ispadne u niži rang natjecanja. Trenutno su na 12. mjestu te imaju tek tri boda više od Ville Valle koja je u zoni ispadanja.

Rašić je s novim klubom dogovorio suradnju do kraja sezone. Potrebni su mu golovi i samopouzdanje, a baš bi sve navedeno mogao vratiti u Serie D, rangu natjecanja koje je objektivno puno slabije od onoga što mu se predviđalo.
Tko zna, možda je baš ovo potez koji će se pokazati najboljim mogućim za njega samog kako bi si spasio karijeru. Prelaskom u klub koji igra u Serie D napravio je dva koraka unazad kako bi jednog dana možda mogao napraviti tri unaprijed, ali što će se u budućnosti dogoditi, nemoguće je predvidjeti.

 
index Instagram400x230 youtube