Otac za Ljubuški postizao i po 80 koševa, sin prvak Njemačke [video]

Istaknuto Otac za Ljubuški postizao i po 80 koševa, sin prvak Njemačke [video]

Nakon 12 godina čekanja košarkaši Albe iz Berlina nedavno su osvojili naslov prvaka Njemačke. Među slavljenicima je i 21-godišnji hrvatski internacionalac Krešimir Nikić porijeklom iz Ljubuškog.

U klub iz Berlina je došao prije tri godine iz zagrebačke Cibone gdje je bio među najboljima u mlađim dobnim skupinama, a šira javnost za njega je čula kad je još 2014. godine kao kadet u jednoj utakmici protiv Cedevite zabilježio rijetko viđen učinak - čak 50 koševa, 25 skokova i sedam blokada.

Stariji Nikić s 80 koševa iz Ljubuškog u Zagreb

Član prvaka Njemačke živi je dokaz da 'jabuka ne pada daleko od stabla', jer su mu i roditelji igrali košarku - majka Nikolina bila je juniorka Jugoplastike, a otac Dragan, još kao osnovac 70-ih je igrao iza osnovne škole u Ljubuškom, a potom i za KK Ljubuški.

Priča kaže kako je svojevremeno otac za Ljubuški postigao čak 80 koševa pa ga je u Zagreb doveo Željko Pavličević.

O igri Krešimirova oca Dragana u Ljubuškom, Esad Sadiković je na portalu Ljubusaci.com jednom prilikom napisao: 

"Da je školsko dvorište imalo svoj namještaj jedan od najstalnijih ‘elemenata’ bio bi moj školski drug Dragan Nikić koji je, od kako se doselio u kuću iza Osnovne, više vremena provodio iza škole nego kući. Bio je naprosto opsjednut košarkom i njegova bi lopta satima odzvanjala od zidove škole dok je vježbao šutove, driblanja a uskoro i zakucavanja što je za nas vertikalno deficitarne bilo ravno čudu. Za sve nas je bio uvijek Nikić. Niko ga nije zvao po imenu, valjda sluteći da će kad tad napraviti nešto u sportskoj karijeri kad te prvo po prezimenu poznaju. Što se nas iz Sedmog Pet tiče napravio je to da smo mi kao sedmaši osvojili školsko prvenstvo. Ostatak te mladjane ekipe služio je, manje više, da doda Nikiću loptu a on bi se pobrinuo za ostalo. Košarkaške staze su ga kasnije, iako opterećen povredama odvele do Zagreba i prve jugoslavenske lige u kojoj nikad nije zasjao sjajem koji je zaslužio. Ali to je opet neka druga priča."

Kemokosarka.jpg

Dolazi u Split i Ljubuški

Krešimir Nikić je za Berlinski magazin govorio o osvajanju titule, svojim košarkaškim počecima, igri svog oca, o tome kako će provesti ljeto i planovima u budućnosti.

- Nažalost, ovo ljeto neću ići doma u Zagreb. Idem direktno za Split gdje ču trenirati mjesec dana i potom se vraćam za Berlin - rekao je Nikić dodavši kako će obvezno doći jedan dan u Ljubuški gdje će posjetiti baku.

csm_efes_news_79a2a0ad29.jpg

Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 16 Srpanj 2020 14:36
 
index Instagram400x230 youtube