Zagreb je dobio još jedan Dinamo: Momci koji ‘dišu’ plavo!

Dugo se spremalo i konačno je zaživjelo – zagrebački košarkaški klub Rudeš je uz potporu Bad Blue Boysa promijenio ime u KK Dinamo!

Zagreb je dobio još jedan Dinamo, piše Dnevnik. Nakon nogometnog nastao je i Košarkaški klub Dinamo Zagreb čiji je grb izvedenica originalnog grba Dinama s kojim ovaj košarkaški klub nije povezan, no tvrde u KK Dinamu kako imaju podršku Bad Blue Boysa.

KK Dinamo Zagreb je ustvari dojučerašnji Košarkaški klub Rudeš, a radi se o klubu koji posljednjih godina puno ulaže u rad s mlađim kategorijama te je od kvartovskog kluba preko Prve lige stigao do novog imena.

Na taj način plava groznica ušla je i na košarkaške terene, a novi igrač na košarkaškoj sceni s ozbiljnim ambicijama i ljudima koji stoje iza toga, a među njima je i poznati hrvatski trener Neven Spahija.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Košarkaški klub Rudeš osnovan je davne 1972. godine inicijativom nekolicine košarkaških entuzijasta iz istoimenog zagrebačkog naselja. Tijekom 48 godina rada i postojanja, kroz Klub je prošao veliki broj kvalitetnih igrača te je postao stabilan i prepoznatljiv klub koji se natječe u Prvoj ligi Hrvatskog košarkaškog saveza. Od 2006. godine i dolaskom nove uprave u Klub na čelu sa predsjednikom Mladenom Miholićem, Klub mijenja strategiju i posebna pažnja usmjeruje se prema radu s mlađim dobnim uzrastima te Klub u vrlo kratkom vremenu postaje jedan od najrespektabilnijih hrvatskih klubova u radu s djecom i mladeži. Više od 200 djece predškolskog i školskog uzrasta koji se natječu u svim ligama u organizaciji Košarkaškog saveza Zagreba i Hrvatskog košarkaškog saveza najbolji su dokaz upravo tog kvalitetnog i posvećenog rada. Klub je osnivač i mini košarkaške lige Rudeš koja iz godine u godinu ima sve više polaznika i sudionika mlađeg školskog uzrasta.

 
Poslijednja izmjena danaČetvrtak, 21 Svi 2020 12:07
 
index Instagram400x230 youtube