Spars u velikoj drami pobijedio Široki

OKK SPARS svladao je HKK Široki rezultatom 84:80 u trećoj finalnoj utakmici Košarkaškog prvenstva BiH. Spars je s ovom pobjedom poveo 2:1 u seriji i imat će dvije “meč lopte”.

Navijači su rano krenuli puniti Pecaru pred kojom su se mogli vidjeti dugi redovi. Prije početka su podgli i sjajnu koreografiju te su glasnim navijanjem pokazali gostima što ih čeka.

Na početku utakmice gledali smo nervoznu košarku. Domaćin je brzo ušao u probleme s osobnim pogreškama. Kapetan Jure Zubac je skupio dvije, a nakon samo tri minute igre su ušli u bonus. Srećom po domaćina, gosti to nisu iskoristili. Nervoza i puno grešaka u napadu doveli su do neefikasne prve četvrtine koju je dobio Široki s 13:12.

Početkom druge četvrtine gledamo bolju i efikasniju utakmicu. Već nakon prve tri minute vidjeli smo 14 poena, dok je u prvoj ukupno bilo 15. Momčadi su se izmjenjivale u vodstvu, a najraspoloženiji kod Širokog bili su Mateo Drežnjak i Filip Kraljević. Na predah se otišlo s vodstvom domaćina 42:38.

Spars serijom 6:0 otvara drugo poluvrijeme i prelazi u vodstvo. Iako su mu bile potrebne tri minute za prve poene u trećoj četvrtini, Široki hvata ritam i vraća prednost. Goste je u igri držao sjajni, šuterski raspoloženi, Slobodan Jovanović. Domaćin u posljednju četvrtinu ulazi s prednošću 61:59.

U posljednjoj četvrtini je nervoza ponovno izašla na vidjelo, momčadi su se izmjenjivale u vodstvu a na “osjetniju” prednost odlazi Široki pet minuta do kraja kada je bilo plus šest. Ipak, domaćin lošim zatvaranjem skoka dopušta gostima mnogo skokova u napadu koji ih vraćaju u utakmicu i u posljednje tri minute se ulazi s izjednačenim rezultatom.

U neizvjesnoj završnici bolje se snalaze gosti koji tricom Kenana Bajramovića tri sekunde prije kraja utakmice dolaze do velike pobjede.

Sparse je su do pobjede predvodili Kenan Bajramović s 21 i Slobodan Jovanović s 16 poena. Najefikasniji u redovima Širokog bili su Mateo Drežnjak s 19 i Filip Kraljević s 17 poena.

Četvrta utakmica igra se u nedjelju u Sarajevu.

 
index Instagram400x230 youtube