Embiid vodio Sixerse do pobjede nad Raptorsima

Na krilima sjajnog Joela Embiida košarkaši Philadelphije u svom Wells Fargo Centru svladali su Toronto 116:95 i poveli 2-1 u polufinalu Istočne konferencije NBA lige.

Embiid je susret završio s 33 koša (šut 9/18, trice 3/4, slobodna bacanja 12/13), deset skokova, tri asistencije i pet blokada. Još petorica njegovih suigrača ostvarila su dvoznamenkasti broj poena, a najbolji među njima bio je Jimmy Butler s 22 koša uz po devet skokova i asistencija. Kawhi Leonard s 33 koša i Pascal Siakam s 20 predvodili su Raptorse.

- Nisam želio forsirati, gađao sam kada sam imao dobru poziciju. Ako nisam bio u dobroj poziciji, loptu sam jednostavno dodao suigraču, kazao je Embiid.

Domaćin je do poluvremena napravio 11 koševa viška, Toronto je u trećoj dionici smanjio zaostatak i tako produžio nadu u preokret, no Sixersi su zadnju dionicu dobili s 13 koševa razlike (27:14) i tako razriješili sve dvojbe.

- Odigrali smo odlično u napadu, dečki su bili raspoloženi i imali smo brojne opcije. Sjajna je vijest kada znaš da možeš zabiti na više načina, kazao je trener Sixersa Brett Brown.

- Nadigrani smo u svim segmentima igre. Sixersi su imali bolju energiju, bolje su stajali na parketu, imali su bolji šut i više skokova. Morat ćemo u zaigrati daleko bolje, kazao je trener Raptorsa Nick Nurse.

Četvrta utakmica igra se u nedjelju, ponovno u Philadelphiji.

U drugom polufinalu Istoka izjednačen je rezultat dvoboja Milwaukeeja i Bostona. Obje momčadi imaju po jednu pobjedu, a treća i četvrta utakmica igraju se u Bostonu, 3. i 6. svibnja.

U polufinalu Zapadne konferencije aktualni prvaci Golden State Warriorsi vode 2-0 protiv Houstona, dok su Denver i Portland izjednačeni nakon dvije odigrane utakmice (1-1).

 
index Instagram400x230 youtube