Budi se HKK Ljubuški

Nova košarkaša sezona samo što nije počela, a iz Ljubuškog nam dolazi pravo osvježenje.

Nakon nekoliko godina HKK Ljubuški ponovno ima seniorsku momčad koja će nastupati u Prvenstvu Herceg-Bosne.

Iako već dugo nisu bili na sceni, ovog ljeta su napravili ozbiljan posao i skupili momčad koja je već sada favorit za osvajanje Prvenstva Herceg-Bosne.

Momčad će predvoditi Stipe Dugandžić koji je prošlih sezona nosio dres hrvatskog prvoligaša Dinama. Riječ je o košarkašu koji je, iako mlad, skupio dosta iskustva igrajući Premijer ligu Hrvatske.

Prošao je omladinske pogone HKK Ljubuški tijekom čega ga se povezivalo s brojnim ozbiljnim klubovima, pa tako i Cibonom.

Drugo značajno pojačanje je Dragan Džajić koji je posljednjih godina nosio dres Zrinjskog i hrvatskog prvoligaša Dubrovnika.

Također je riječ o domaćem igraču koji u odličnoj formi dolazi dignuti HKK Ljubuški na razinu više.

Još jedno od zvučnih pojačanja je trener Marin Bubalo koji je također zaslužan za karijere spomenutih igrača jer su pod njegovom palicom uspješno napredovali u omladinskim pogonima HKK Ljubuški gdje je Bubalo bio trener prije odlaska u HKK Čapljina.

Marin Bubalo je također trenutni izbornik U-16 reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ništa slabiji Ljubuški neće biti ni na centarskim pozicijama jer je najavljen dolazak Šimuna Kovača. Riječ je o još jednom igraču koji ima iskustvo igranja najvišeg ranga hrvatske i bh. košarke.

Osim spomenutih, kao pojačanja su predstavljeni talentirani: Franjo Miletić, Ante Kežić, Mark Knezović i David Bevanda.

Podsjetimo, HKK Mostar (bivši KK Pepi Sport) je prošle sezone osvojio Prvenstvo Herceg-Bosne te su od ove sezone dio Premijer lige BiH.

 
index Instagram400x230 youtube