Najbolji sportaš Ljubuškog Stipe Dugandžić: Cedevita jest favorit, ali i mi danas želimo pobjedu u polufinalu Kupa!

Dobru partiju (8 poena, 3 asistencije, 2 skoka, 1 ukradena lopta) uz stopostotni šut u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića protiv Kvarnera pružio je naš mladi bek Stipe Dugandžić.

Sve češće Stipe počinje naše utakmice kao starter, a danas ga, kao i sve ostale Dinamovce, čeka polufinale Kupa protiv Cedevite Junior (danas u 17h u Draženovom domu).

“Cedevita igra modernu košarku, imaju dosta dobro pokrivene sve pozicije te uz Simona i njihovu trenutnu formu su sigurno favoriti protiv nas. Ali naš će pristup utakmici definitivno biti takav da želimo pobjedu i siguran sam da nas očekuje zanimljiva utakmica”, najavljuje Dugandžić.

U Dinamo je došao na početku sezonu, a zasad je uvjeren da nije pogriješio odabirom.

“Dolazak u KK Dinamo bio je motiviran činjenicom da i ove godine igram Premijer ligu. Znao sam gdje dolazim, znao sam da je to sredina u kojoj ću se trebati boriti za svaku minutu na terenu, što je meni odgovaralo i mislim da sada nakon dosadašnje sezone mogu reći da nisam pogriješio. San svakog sportaša je i igrati pred svojom publikom, a još kad imate blagodat da to budu naši Boysi, onda možete reći da ste ispunili san. Za mladog igrača publika zna biti i pritisak, ali meni su osobno dosad navijači bili podstrek za još jači i veći angažman”.

Osamnaestogodišnji Stipe na treninzima je okružen starijim igračima koji mu rado daju savjete.

“Definitivno je Ivan Novačić uz kapetana Garafolića najveći autoritet u momčadi, tu je i naš Zula. Tako da svi oni nama mladim igračima daju podstrek za rad i čine nas boljim igračima. Smatram privilegijom biti suigrač tim momcima”

Stipe inače uz utakmice i treninge prve momčadi Dinama, igra paralelno i za juniore Dinama, ali i Drugu ligu centra (treći razred košarke) za našu razvojnu momčad Rudeš Bulldogsa.

“Svi stručnjaci kažu da je za mladog igrača bitno što više utakmica. Tako i ja doživljavam nastup za drugu ekipu i juniore, smatram to mjestom gdje mogu iskazati svo svoje znanje i energiju i sigurno da mi te utakmicu puno pomažu da steknem samopouzdanje, kako bi onda i na utakmicama KK Dinama dao najbolje od sebe”, kazao je Dugandžić.

Njegovi sve bolji nastupi nisu promakli niti ljudima iz košarkaškog saveza. Nedavno je naš Stipe pozvan na okupljanje U20 reprezentacije Hrvatske nakon kojeg je naš klub dobio i pismeno pohvale na njegov razvoj i igru.

“Do sada sam bio član svih selekcija Hrvatske, te mi je pozivom za U20 reprezentaciju bila ukazana velika čast koja je ujedno i još veća obveza. Tjedan dana provedenih u Poreču mi je samo dao dodatni impuls i želju za radom i dokazivanjem. Što se tiče samih priprema, sve je bilo na vrhunskom nivou, od uvjeta pa do stručnjaka koji su nas vodili. Osobno sam mišljenja da sam sasvim solidno odradio taj test gdje me je u potpunoj izvedbi malo zakočila ozljeda zadnje lože”.

Podsjećamo, Stipe Dugandžić je na netom završenom izboru proglašen za najboljeg sportaša Ljubuškog za 2022. godinu.

Poslijednja izmjena danaPetak, 17 Veljača 2023 12:38
 
index Instagram400x230 youtube