Ljubušak Mateo Čolak ubacio 13 koševa u porazu "B" reprezentacije protiv Kine

Nakon što su u prvoj utakmici na turniru u Kini iznenadili Portorikance, naši B pomlađeni reprezentativci su danas ipak izgubili od domaćina sa 73:89.

Reprezentativci koje s klupe vodi Damir Rajković u prvom su poluvremenu, s obzirom na iskustvo i godine, prikazali odličnu igru. Nakon dvadeset minuta igre bilo je tek 4 poena zaostatka - 34:38, od čega je dobro raspoloženi Toni Perković ubacio 15 poena.

Kineska reprezentacija je utakmicu dobila u trećoj četvrtini kada je postigla 34 poena, no bez obzira na to našoj reprezentaciji koja se okušala protiv fizički puno dominantnijeg domaćina sigurno ne ostaje gorak okus u ustima.
Najbolji u hrvatskim redovima bio je Toni Perković s 19 poena. Mateo Čolak je ubacio 13, Domagoj Proleta 11, a Antonio Jordano 10 poena.

STATISTIKA

U drugom susretu Portoriko je pobijedio Angolu sa 66:64, a naša će reprezentacija igrati protiv Angole sutra, 12. kolovoza u 10:00 sati.  

Trener Damir Rajković iskazao je zadovoljstvo borbenošću reprezentacije: „Izuzetno je ovo iskustvo za ove igrače. Prvo poluvrijeme odigrali smo zadovoljavajuće, makar smo izgubili s 4 razlike. Vidjelo da tijelima ne možemo odgovoriti na njihove visoke pozicije što je rezultiralo sa njihovih 11 skokova u napadu. U trećoj četvrtini smo fizički zaronili i više se nismo mogli izdići, no drago mi je da su se dečki borili do kraja, a ovakve utakmice će im puno značiti u budućnosti.“

Izbornik Veljko Mršić nadgleda i analizira čitavu akciju : „Dobro smo se držali. Prvo smo poluvrijeme odigrali pristojno, osim problema s obrambenim skokom. Kinezi su nam zabili puno koševa iz druge akcije, iz napadačkog skoka. U trećoj smo četvrtini, uz dosta obrambenih propusta, primili 34 koša i to je odredilo utakmicu. Međutim, dečki su u posljednjoj četvrtini odreagirali i nisu se predali. Ono što je najvažnije, bili smo momčad do kraja. Preostaje nam još utakmica protiv Angole koju moramo odigrati najbolje što možemo. Sveukupno, ovaj će turnir biti jako dobro iskustvo za ove igrače i mi ćemo kući ponijeti puno pozitivnih stvari.“

Kapetan Karlo Uljarević: „U manje od 24 sata nakon utakmice s Portorikom, nismo imali dovoljno vremena da se spremimo. U prvom smo poluvremenu pružili dobar otpor, ali su nas oni nadskakali i bili fizički moćniji. Nismo odustali, borili smo se do kraja, iako smatram da smo mogli još bolje, do egal završnice.“

 
index Instagram400x230 youtube