Ljubušak Marin Bubalo ostaje trener košarkaša Čapljine

Povodom početka nove košarkaške sezone u prostorijama Hrvatskog košarkaškog kluba ”Čapljina” održana je press konferencija.

Na pressici je potvrđeno kako će košarkaše i ove sezone s klupe voditi Marin Bubalo.

Ovu infomraciju potvrdio je predsjednik kluba Antonio Proleta.

”Drago nam je da trener Bubalo ostaje sa našom ekipom i također želim napomenuti kako smo ponosni na plasman koji je klub ostvario protekle sezone te potcrtati kako je klub prošle godine dono odluku da će najveći fokus biti na mlade igrače, a ne na lovljenje Premijer lige po svaku cijenu”, rekao je Proleta.

Marin Bubalo poručio je kako ove godine imaju dosta mladih igrača u seniorskom sastavu.

”Ove godine smo odlučili pomladiti ekipu i dati priliku mladim igračima. U našem seniorskom sastavu imamo četiri igrača koji nemaju pravo nastupa za mlađe selekcije, a ostalo su igrači koji imaju pravo nastupa što za juniorski, što za kadetski sastav”, rekao je trener Bubalo.

U Čapljinu su ove godine stigla i dva pojačanja, a radi se o reprezentativcima Dragi Božiću koji igra za U-14 reprezentaciju te Davidu Bevandi koji igra za U-15 reprezentaciju.

”Oni dominiraju u omladinskim natjecanjima i za njih se zanima dosta klubova, ali oni su prepoznali kvalitet rada našeg kluba koji je proteklih sezona igrao Premijer ligu i zato su odlučili doći u naš klub”, rekao je.

Na kraju je poručio kako u sezonu ulaze bez imperativa te kako će publici pružiti dobru igru domaćih igrača.

Sportski direktor HKK ”Čapljina” Mario Jerkić rekao je kako klub nastavlja put započet prije nekoliko godina i u prvi plan stavlja razvoj mladog kadra,

“Želimo širiti domaću bazu i iz jake baze izabirati one igrače koji nam odgovaraju i koji mogu igrati za prvi tim HKK Čapljina. Veliku ulogu u svemu tome ima i naš trener Marin koji nije samo trener seniorskog sastava nego i trener juniora, ulazi u kadetsku selekciju, intenzivno priča sa mnom koji sam iz Škole košarke Čapljina, s trenerom Josipom Jelčićem, četvrtim trenerom Jurom Menalom koji pomaže u radu naših sekcija u Neumu kojeg nastojim što više podržavati iz te jedne velike baze stvarajući strašno dobru bazu za HKK Čapljina”, rekao je Jerkić.

Psebno je pohvalio i pojačanja.

”Ova dva momka koja su nam stigla u klub su potvrda našeg rada. Po prvi puta dovodimo igrače ispod 18 godina u naš klub i tako želimo ojačati ovu priču za sljedeću sezonu. Ovaj način rada s dovođenjem u klub isključivo mladih momaka je novina za nas i nadamo se da ćemo biti uspješni da ćemo iz dana u dan rasti i da će ta baza biti sve bolja”, dodao je

Na kraju je zaključeno kako Čapljina želi posložiti klub na način da ojača omladinski kadar i s kojim će uskoro igrati Premijer ligu.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 07 Rujan 2022 13:23
 
index Instagram400x230 youtube