Lyon pobijedio Man. City i ušao u polufinale Lige prvaka

Nogometaši Lyona plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u subotu u četvrtfinalu završnog turnira u Lisabonu na stadionu Jose Alvalade svladali Manchester City s 3-1 pogocima Maxwela Corneta (24) i Mousse Dembelea (79, 87), a strijelac za City bio je Kevin de Bruyne (69).

Lyon je poveo u 24. minuti golom Corneta, a tada je City preuzeo inicijativu te pokušao doći do iznednađenja.

Nekoliko prilika Građani nisu iskoristili, ali kad je De Bruyne zabio za 1:1 u 69. minuti, svi su očekivali kako slijedi potpuni preokret momčadi Pepa Guardiole. Ipak, to se nije dogodilo.

Trener Lyona Rudi Garcia u 75. minuti u igru uvodi Dembelea, a ovaj opravdava ukazano povjerenje te zabija dva gola u 79. i 87. minuti za veliku pobjedu francuske momčadi.

Nevjerojatnu priliku kod 2:1 za Lyon propustio je Raheem Sterling koji je promašio prazan gol.

Lyon će u polufinalu 19. kolovoza igrati protiv Bayerna, koji je sa 8-2 deklasirao Barcelonu. U prvom polufinalu 18. kolovoza sastat će se PSG i Leipzig.

U  natjecanju po skupinama Manchester City je s četiri pobjede i dva remija bio pobjednik skupine C, u kojoj je nastupio i hrvatski prvak Dinamo. U osmini finala Građani su u obje utakmice izbacili Real Madrid (2:1, 2:1).

Lyon je prvi dio natjecanja završio na drugom mjestu skupine G iza Leipziga. Francuzi su ostvarili dvije pobjede, dva remija i dva poraza i sa samo osam bodova uspjeli su dohvatiti osminu finala. Do četvrtfinala su stigli izbacivši talijanski Juventus. Prvi susret u Lyonu dobili su 1:0, a u uzvratu su poraženi 1:2, no dalje su prošli zahvaljujući pogotku u gostima.

MANCHESTER CITY - LYON  1-3
MANCHESTER CITY: Ederson - Walker, Garcia, Laporte, Cancelo - Rodri (David Silva 84), Fernandinho (Mahrez 56), Gundogan - Sterling, De Bruyne, Gabriel Jesus.
LYON: Lopes - Denayer, Marcelo, Marcal - Dubois (Tete 74), Caqueret, Bruno Guimares (Thiago Mendes 70), Aouar, Cornet - Depay (Dembélé 75) , Ekambi (Reine-Adélaide 87).
STRIJELCI: 0-1 Maxwel Cornet (24), 1-1 Kevin de Bruyne (69), 1-2 Moussa Dembele (79), 1-3 Moussa Dembele (87).
SUDAC: Danny Makkelie (NIZ)
STADION: José Alvalade

 
index Instagram400x230 youtube