Mateo Rodin: Meni se sviđalo još dok sam igrao za Izviđač u SEHA ligi, kako Nexe radi

Pandemija korona virusa nije samo poremetila treninge sportaša i sustave sportskih natjecanja nego prijelazne rokove, odmore…

Jedan od onih koje su te promjene „zakačile“ je Mateo Rodin, Čapljinac koji je doskora nastupao za Nancy, u rukometnoj Proligue Francuske. Rodin, koji igra na poziciji desnog vanjskog, u idućoj sezoni nosit će dres hrvatskog Nexea iz Našica, kluba koji ozbiljno ugrožava višedecenijski primat Zagreba. Pošto je pandemija zaustavila rukomet i u zemlji čiji su rukometaši osvojili šest svjetskih, tri europska i dva olimpijska zlata, Mateo je već stigao potpisati ugovor za novi klub i priuštiti dvotjedni odmor.

„Počeo sam individualno trenirati čim je dopušteno vježbanje u zatvorenim prostorima, od 1. lipnja. Nova sezona, nova sredina, zadovoljan sam što se vraćam se na ove prostore. Meni se sviđalo još dok sam igrao za Izviđač u SEHA ligi, kako Nexe radi. To je klub koji ima sustav i organizaciju. Kada me menadžer nazvao i kazao da ima opciju za Našice, odmah sam to shvatio ozbiljno, a kada je stigao i poziv trenera Hrvoja Horvata, nije bilo dvojbi. Iskreno, drago mi je što ću biti bliže kući, bliže Čapljini, mada iz Francuske nosim lijepe uspomene“.

Je li tome doprinijela i korona, kažu da su u Francuskoj mjere bile strože nego u BiH i Hrvatskoj?

„Možda malo ha, ha, ha... U Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, su mjere opreza počele desetak dana prije nego u Francuskoj, međutim kada je krenulo onda je zaista bilo rigorozno, a trajalo je skoro dva mjeseca. Ništa se nije smjelo. Imaš doslovce jedan papir, s kojim smiješ izići jedan sat dnevno, popuniš ideš li u trgovinu, ljekarnu ili na neku sportsku aktivnost i to je to. To popuniš, potpišeš se i sat vremena možeš biti vani! Tako je bilo do 11. svibnja“, naglašava Mateo, te vraćajući se na dvije godine provedene u Nancyu nastavlja:

„Bilo je uspona i padova. Prva sezona mi je protekla u znaku teže ozljede koljena. Ozlijedio sam već u desetom kolu, slijedila je operacija, pa dugotrajna rehabilitacija. Počeo sam igrati tek od drugog kola sad već prošle sezone. Narednih sedamnaest utakmica odigrao sam bez problema. Bilo je dosta dobro, prekid natjecanja zadesio nas je u nezgodnom trenutku, bili smo u naletu, u pet kola nastavka imali smo četiri pobjede i jedan poraz. Međutim, što je tu je, ostali smo na četvrtom mjestu s 22 boda, uz utakmicu manje odigranu od trećeplasiranog Massey Essonne. Drugoplasirani Limoges bježao nam je samo tri boda, da nije prekinuto prvenstvo tko zna kako bi sve završilo“, kaže Rodin, te posebice ističe:

„Francuzi imaju jedan lijep odnos prema sportašima, pa je i moj rastanak od navijača Nancya bio emotivan“.

Nexe se pojačava, hoće li konačno skinuti Zagreb s trona?

"Vidim pored mene ugovor su potpisala još tri, četiri igrača, imaju dvojicu ozlijeđenih koji se vraćaju. U svakom slučaju sportski se nadati“.

 
index Instagram400x230 youtube