Razgovor s povodom - Dragana Matić članica BK Ljubuški

Ljubuški je poznat kao sportski grad koji je iznjedrio brojne sportaše, čija su postignuća poticaj mladima da se profesionalno bave rukometom, nogometom, košarkom, boksom…

Ovim sportskim disciplinama svakako treba dodati i biciklizam, koji sve više dobiva na važnosti.

Biciklistički klub Ljubuški doprinio je tome da se ovaj vid rekreacije itekako popularizira, a vrijedi istaknuti i to kako se u posljednje vrijeme u klub učlanjuju i pripadnice nježnijeg spola.

Dobrobiti bicikliranja

Među njima je i Dragana Matić, koja iza sebe već ima zapažene rezultate. S ovom mladom Ljubušankom razgovarali smo o nagradama koje je dosad osvojila, ali i o promociji biciklizma u Hercegovini.

Prilikom razgovora kazala nam je kako je prije tri godine postala članica BK Ljubuški, kao rekreativka, a prošle godine je dobila licencu te je već ostvarila zapažene rezultate.

„Osvojila sam dva državna prvenstva u XCO i XCU disciplini, a imala sam priliku sudjelovati i na UCI C1 utrkama. Jako sam zadovoljna ostvarenim rezultatima te ih smatram dodatnom motivacijom za daljnje nastupe, odnosno natjecanja“, rekla je Dragana za Dnevni list.

Na upit koliko se razlikuju ženske i muške utrke, odgovorila nam je kako su ženske utrke nešto kraće, dok su ostala pravila manje-više jednaka za sve.

„Bicikliranje spada među najpogodnije tjelesne aktivnosti za većinu populacije, stoga ne čudi što je bicikl i ženama i muškarcima omiljeno prijevozno sredstvo. Osim što donosi niz dobrobiti za zdravlje, bicikliranje je i zabavno, odnosno nudi mogućnost za upoznavanje novih ljudi koji s vama dijele iste interese“, istaknula je Dragana.

Predavanje osnovnoškolcima

Naime, nedavno je održala kratko predavanje osnovnoškolcima na Gračinama te im je, između ostalog, prenijela dojmove o Ljubuškom outdoor festivalu na kojem je osvojila zlatnu medalju.

„Djeca su bila oduševljena predavanjem. Postavljali su mi broje upite, što me je jako razveselilo, ali i dalo znak da su nešto novo naučili i da će zasigurno više pedalirati“, kazala je naša sugovornica.

Za kraj razgovora dodala je kako promocija biciklizma u Hercegovini napreduje i da su ovo tek počeci onoga što slijedi.

„Ako uzmemo u obzir aktivnosti koje provode biciklističke udruge, može se reći da cijela priča vezana za biciklizam na ovom području ide u pravom smjeru. Možda ne kao u drugim državama, ali idemo korak po korak do ostvarenja naših zamisli“, zaključila je Dragana, koju, uz biciklizam, čekaju novi izazovi pri upisu u srednju školu.

Nada se kako će njezino školovanje u budućnosti biti vezano uz nutricionizam, a vidi se jednog dana i u ulozi fitness trenerice.

Piše: Antonela Marinović Musa / Dnevni list

 
index Instagram400x230 youtube