Vratari Mandić i Kuzmanović: 'Ako dobijemo minute,iskoristiti ćemo što bolje možemo'

Matej Mandić i Dominik Kuzmanović budućnost su hrvatskog rukometa.

Ovaj vratarski dvojac među najboljima je u Europi u svojem godištu, a zasigurno će i Hrvatskoj donijeti sigurnost među vratnicama.

Danas se okupila hrvatska muška rukometna reprezentacija. Povodom okupljanja  predstavljeni su novi Jomini dresovi. Hrvatska u subotu protiv Finsle igra prvu kvalifikacijsku utakmicu za svjetsko prvenstvo 2023. godine. 

Hrvoje Horvat mudro je okupio reprezentativce prije dva tjedna i odradio seriju treninga i priprema kako bi se igrači uigrali. 

Za RTL.hr pričali smo s mladim vratarskim dvojcem hrvatske reprezentacije. Matej Mandić i Dominik Kuzmanović bit će odlična potpora iskusnom Marinu Šegi. Vratari PPD Zagreba i Nexea ujedno su i vratari juniorske reprezentacije s kojom su prošlo ljeto osvojili srebro na Europskom juniorskom prvenstvu.

Veliki prijatelji i cimeri

Dva velika prijatelja, cimera, a sada i klupska rivala nada su za dobru budućnost hrvatskih čuvara mreže. I jedan drugi su na glasu kao dva ponajveća europska talenta svog godišta na svojoj poziciji, a biti dijelom seniorske reprezentacije veliko im je zadovoljstvo.

"Sigurno je veliko zadovoljstvo i čast braniti boje hrvatske reprezentacije. Mladi smo, ali tu smo, dala nam se prilika. Ako dobijemo minute probat ćemo ih iskoristiti što bolje možemo, pokazati se u dobrom svijetlu i da budemo tu na idućem okupljanju", izjavio je Mandić

"Slažem se s Matejem, već smo par godina zajedno u reprezentaciji, tako da je lijepo biti zajedno i u A selekciji. Trebali bi dobiti priliku, probat ćemo ju iskoristiti." nadovezao se Kuzmanović.

Karijera u Hrvatskoj

Dva mlada vratara svoju karijeru grade u hrvatskoj što posebno veseli. Iako obojica imaju kvalitetu igrati u velikim europskim klubovima, odlučili su se za PPD Zagreb i Nexe.

"Bila bi to dobra medijska priča da je rukomet popraćeniji sport u Hrvatskoj. Lijepo je što smo na dvije strane i što možemo imati okršaje, ali mislim da to neće poremetiti naš odnos", rekao je Kuzmanović

"Sigurno već branimo tri-četiri godine u reprezentaciji, tako da smo prije svega prijatelji. Klupski odnosi su takvi kakvi jesu, to je sport. Van terena mislim da smo stvarno veliki prijatelji i dugogodišnji cimeri", potvrdio je njihov dobar odnos Matej Mandić

Finska je rukometna egzotika, ali...

Iako je Finska rukometna egzotika, ipak treba obratiti pažnju na pojedine igrače. Lijevo krilo, Benjamin Helander, igrač je Rhein-Neckar Löwena, a ove sezone zabio je 42 puta za njemačkog velikana.

"Pripremali smo se, imaju dobra krila i lijevog beka. To im je okosnica ekipe. Još ćemo se danas i sutra pripremiti što bolje možemo", izjavio je Mandić

"Skandinavci su uvijek nezgodna ekipa. Uvijek su problematični za golmane, pripremit ćemo se i mislim da ćemo obaviti dobar posao", kaže Kuzmanović.

Mladi vratarski dvojac bit će odlična potpora Marinu Šegi, a ovakve utakmice prilika su za njih da se dokažu izborniku Horvatu. Iako se već i jedan i drugi dulje vrijeme profiliraju u vrhunske vratare, ovakve utakmice im zasigurno trebaju. Njihov dobar međusobni odnos, a s druge strane i klupski rivalitet gurat će jedan drugoga prema boljim predstavama na terenu.

 

 
index Instagram400x230 youtube