Matej Hrstić: Mnogo sam propustio zbog rukometa, ali danas igram u jednoj od najjačih liga svijeta

Donosimo vam jednu lijepu i poticajnu priču.

Riječ je o mladom rukometašu Mateju Hrstiću, koji uvelike može biti primjer mnogim mladim sportašima kako uz naporan rad i trud uspjeh neće izostati. Mladi rukometaš rođen je u mjestu Radišići- nedaleko od Ljubuškog. Kako je to mjesto poznato po rukometu, nije bilo dvojbe kojim će se sportom baviti Matej.

-Rukomet sam krenuo trenirati u 3. razredu osnovne škole. Kako to biva sve je krenulo u Izviđaču. Kao rođenom Ljubušaku puno mi je značilo igranje u dresu Skauta, ipak je to moj klub, moj grad i to je nešto posebno - govori nam na početku razgovora.
 
Dobre igre u dresu Izviđača nisu prošle nezapamćeno, stigao je poziv PPD Zagreba.
 
-Igrali smo stvarno dobar rukomet. Ljudi iz Zagreba su kontaktirali predstavnike u Izviđaču, te je na obostrano zadovoljstvo došlo do dogovora. Tako sam sljedeću sezonu proveo u Zagrebu - ističe naš sugovornik.
 
Često se sjetimo riječi Darka Janeša, voditelja dočeka viceprvaka iz 2020. godine rukometaša Hrvatske, na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu: „Ova velika zemaljska kugla ima tako jedan mali dio svog prostora. On je kršovit, ali je prepun srca, prepun je talenta, a to je Hercegovina. Kažu da Hercegovci imaju najbolju rukometnu reprezentaciju na svijetu“. Upravo među mnogobrojnim rukometašima iz Hercegovine bio je i Matej Hrstić.
 
-Uvijek se rado prisjetim toga. Oduvijek sam sanjao osvajanje medalje s Hrvatskom i kasnije ti dočeci u Zagrebu, Mostaru, Ljubuškom i mojim Radišićima su sigurno nešto što nikad u svome životu neću zaboraviti - govori Matej sa puno emocije.
 
Upravo dobre igre u Hrvatskoj reprezentaciji, ali i PPD Zagreb, Mateju su donijele transfer u francuskog prvoligaša Limoges.
 
-Dobio sam ponudu, Zagreb je prihvatio i otišao sam. Zaista vam mogu reći da je sve super. Igram i zdrav sam što je najvažnije. Što se pak tiče Francuske lige, ona je jedna on najjačih u Europi, svatko može dobiti svakoga. Limoges je jedan mladi klub s velikim ambicijama u sljedećoj sezoni. Imaju jako dobar projekt i nadam se da ćemo ga uspjeti ostvariti - pojašnjava Hrstić.
 
Uz sve obveze u novom klubu, uspije pronaći vremena i pogledati utakmice svog Izviđača.
 
-Uvijek kad sam u mogućnosti pogledam utakmice. U kontaku sam s ljudima iz kluba, tako da pratim sva događanja u Izviđaču - dodaje.
 
Budući da naš portal prate i mnogi mladi sportaši, Mateja smo zamoli da nam opiše kako izgleda jedan dan profesionalnog rukometaša.
 
-Moj dan vam najprije krene s kavom i doručkom, zatim slijedi odlazak na jutarnji trening koji nekad bude u teretani, a nekad u dvorani. Poslije toga slijedi ručak, popodnevni odmori i nakon toga večernji trening koji se svodi na taktiku. Poslije toga večera, opuštanje i spavanje - priča nam Matej.
 
Kao i mnogi sportovi, tako i rukomet iziskuje mnogo odricanja.
 
-Iskreno, dosta stvari sam propustio zbog rukometa i bude mi ponekad žao, ali brzo me prođe, jer znam razlog zbog kojeg mi se to dogodilo - zaključuje Hrstić.
Poslijednja izmjena danaUtorak, 01 Ožujak 2022 17:50
 
index Instagram400x230 youtube