Amir Muhović: Svakom mladom igraču koji ima priliku preći u Izviđač bih poručio da ne razmišlja duže od minute

Još jedan inozemni transfer odnedavno pripisujemo izvrsnoj školi rukometa ljubuškog Izviđača gdje je svoje igračko ime izgradio i Amir Muhović, 204cm visoki pivot iz Sarajeva rođen 2. prosinca 1999. godine.

Muhović je prije nekoliko dana potpisao ugovor sa višestrukim slovenskim prvakom Celjem kojem će se pridružiti na ljeto. On je ponikao u sarajevskoj Bosni gdje je 2015./2016. igrao prvu seniorsku sezonu, a nakon četiri godine među Skautima, na isto toliko se vezao i za dres Celja.

 – Prvi kontakt smo imali na ljeto kad su oni saznali da im jedan od pivota neće ostati. Tad je bilo samo kontakta, a sad na polusezoni im je otišao glavni obrambeni igrač Vid Poteko koji je potpisao za Goppingen, tako da su se odlučili za mene. U par dana smo se dogovorili i potpisao sam na 4 godine, ispričao je Amir Muhović.

Na ljeto mu ističe ugovor sa Skautima, ali će Izviđač po pravilima EHF-a dobiti naknadu za školovanje igrača.

 – To mi je drago jer su me oni stvorili kao igrača. Izviđač kao klub i Ljubuški kao grad su me primili na najljepši mogući način. Stvarno ni u jednom trenutku se nisam osjećao kao stranac. Svakom mladom igraču koji eventualno sad ima priliku preći u Izviđač bih poručio da ne razmišlja duže od minute. Svi izlazni transferi iz BiH u posljednje vrijeme su bili iz Izviđača. To je definitivno klub koji najbolje radi sa mladima u BiH, istakao je Sarajlija.

On je među Skaute stigao u sezoni 2018./2019., ali je tu natjecateljsku godinu ipak odradio na posudbi u Konjuhu.

 – Kad sam došao bilo je puno pivota pa me trener Toni Čolina pozvao da mu se priključim u Konjuhu gdje je bio trener. Tako da smo Stjepan Jozinović i ja, a kasnije i Mario Pavlak, otišli u Konjuh i napravili sasvim solidan rezultat. Bili smo četvrti, iako je cilj bio opstanak. Potom se vraćamo u Izviđač, a zajedno s trenerom Čolinom, kondicijskim trenerom Adisom Jakićem i ostalim članovima stručnog stožera, smo svi napredovali. To pokazuju inozemni transferi koje je Izviđač napravio u zadnjih godinu dana. Jozinović i Dragan Šoljić su otišli u Ademar, Ante Grbavac u Cuencu, a Matej Mandić u Zagreb. To je dokaz vrhunskog rada, a nadasve Čoline i Jakića koji su napravili pravi bum, smatra Muhović.

Celje je odličan iskorak i pravi temelj za otići na još jednu razinu više.

 – Cilj mi je da napredujem, ali i da to bude obostrana korist. Želim što više napredovati, a svakom od igrača je cilj Bundesliga, tako i meni. Bože zdravlja, a ostalo će radom doći, zaključio je Amir Muhović.

Nadam se pozivu u reprezentaciju

U Celju će Muhoviću suigrač biti bh. reprezentativni golman, Nebojša Bojić.

 – Poznajemo se od ranije, raspitao sam se o ekipi preko njega, rekao mi je sve najbolje i biće mi velika čast što ćemo biti suigrači iduće sezone, ističe Muhović koji se ovim transferom primaknuo i dresu bh. A tima.

Pogotovo ako se prisjetimo da se oproštajem Vladimira Vranješa otvara prostor za mlađe pivote.

 – Reprezentacija je san svakog igrača, tako i moj. Nadam se da će poziv doći u što skorije vrijeme. Bila bi mi velika privilegija da igram za BiH. Vidio sam da izbornik Ivica Obrvan pomlađuje ekipu, tako da se nadam pozivu.

Izviđaču pripadaju pehari

Do kraja ove sezone Muhović će nastupati za Izviđač koji je kao aktualni prvak prošlu jesen zaključio na četvrtom mjestu.

 – Izviđač svaku utakmicu ide po najviše ciljeve. Imali smo par kikseva pa se Borac odvojio, ali mi ćemo igrati do kraja. Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, nema kalkulacija. Izviđač od 2002. godine nije osvojio Kup, tako da bih volio da se i taj pehar vrati u Ljubuški jer ipak ovo je mjesto gdje se najbolje radi sa rukometašima i smatram da pehari pripadaju ovdje, poručio je Muhović.

Toskić: Amir je vrlo perspektivan

U Celju će Muhoviću trener biti Alem Toskić, nekadašnji reprezentativac Srbije koji je također igrao na poziciji pivota.

 – Doveli smo igrača koji može doprinijeti poboljšanju ekipe. Amir je vrlo perspektivan, pratimo ga dugo i vjerujem da će pokazati ono što od njega očekujemo, rekao je trener Celja Alem Toskić.

 
index Instagram400x230 youtube