Preko Izviđača i Španjolske do reprezentativnog dresa

Mostarac Dragan Šoljić je posljednji priključeni igrač rukometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine koja se priprema za Europsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj (od 13. do 30. siječnja 2022.).

Šoljić je kružni napadač španjolskog Ademara iz Leona koji je na popis izbornika Ivice Obrvana ušao umjesto ozlijeđenog lijevog beka Marina Vegara. Ponikao je u Zrinjskom, da bi potom tri sezone nastupao za Izviđač prije transfera u Španjolsku.

Reprezentaciji se priključio na jutarnjem treningu u ponedjeljak, a zajedno s najboljim bh. rukometašima se našao po prvi put.

"Poziv mi znači puno jer je došao kao neka nagrada za ovu cijelu 2021. godinu koja je bila dosta uspješna. Ja sam došao dati sve od sebe i pomoći ekipi koliko je moguće. Kratko sam tu pa ne mogu još ništa posebno zaključiti, ali za početak u ovih nekoliko treninga sam zadovoljan. Moja zaduženja od izbornika Obrvana su uglavnom obrambena, bar zasada", rekao je Dragan Šoljić

Znamo da reprezentacija na EP-u ima dosta zahtjevnu skupinu E gdje su joj protivnici Španjolska Švedska i Češka Republika.

Što Mostarac misli o tome sa kakvim ciljevima i pristupom ekipa treba ići u Bratislavu?

"Pa teško je sad išta reći, danas je u sportu sve moguće… Ako svi budemo pravi i fokusirani 100 posto, mislim da možemo iznenaditi ove jače suparnike u našoj skupini", vjeruje Dragan.

Nakon tri odlične sezone u Ljubuškom, gdje je dva puta bio i prvak BiH, Šoljić je dobio priliku preći u Ademar Leon kod trenera Manola Cadenas.

"Manolo je jedan od najboljih trenera na svijetu, pogotovo za mlade igrače, i sigurno da mi je zadovoljstvo raditi s njim i učiti od njega svaki dan na treninzimai", ističe Šoljić.

Ademar je u Asobal ligi na skoru od 5 pobjeda i 10 poraza, odnosno na 14. mjestu od 16 ekipa.

"U Ademaru mi je dobro, osjetim da sam napredovao u nekim segmentima. Imamo najmlađu ekipu u ligi i imali smo dosta ozlijeđenih igrača pa na tablici ne stojimo baš dobro kako smo sebi zacrtali. Ali uvjeren sam da će sad druga polusezona biti dosta bolja što se tiče rezultata. Jedan dio polusezone nisam baš igrao koliko sam htio i očekivao, ali u drugom dijelu sam dobio veću minutažu i s tim sam zadovoljan", zaključio je Dragan Šoljić.

Poslijednja izmjena danaSrijeda, 05 Siječanj 2022 11:36
 
index Instagram400x230 youtube