ČOLINA: Optimist sam, bit ćemo spremniji za uzvrat

Utakmica 2. kola Europskog kupa sa Duklom iz Praga kao da je bila prevelik teret za mladi i perspektivni tim ljubuškog Izviđača čiji igrači su u konačnom porazu od 28:26 bili često brzopleti u velikoj želji da se u europskoj premijeri prikažu u najboljem svjetlu.

Ostao je dojam da Skauti mogu bolje iako su čitavu ovu utakmicu gubili, pa čak i do šest golova razlike (18:12 u 33. minuti). Bio je to njihov prvi europski meč, a za klub prvi nastup u Europi poslije osam godina.

 – Znamo da nam je ovo prvo poluvrijeme pred uzvrat u Pragu. Mi smo se iskreno nadali da možemo pružiti bolji otpor, možda pobijediti doma. Ušli smo nervozno u napadu i kad nemamo tu sigurnost, onda puno teže dolazimo do prilika. Obrana je bila solidna. U drugom dijelu smo sa napadom i tehničkim greškama sebe doveli u nezavidnu poziciju i gubili 6 razlike. Na kraju smo pokazali da se možemo vratiti u utakmicu sa nekoliko golmanskih obrana i sa dobrom igrom u obrani pet na šest, kad smo branili njihovog igrača više, komentirao je trener Ljubušaka, Toni Čolina.

Kod Izviđača je najefikasniji u napadu bio Milan Vukšić sa 7 golova, Miloš Kos je dodao 5, dok je na drugoj strani Marek Hlinka zabio 7. Prvi dio je pripao Dukli sa 15:12, dok je drugi dobio Izviđač sa 14:13.

 – Uspjeli smo se vratiti, dva razlike nije strašno, a u gostima smo sve utakmice dosad dobili u ovoj polusezoni, tako da sam optimist i sigurno će igrači biti spremniji nego ovaj put, istakao je Čolina.

Posebno u drugom dijelu je probleme Izviđaču stvarao golman gostiju Tomaš Petržala sa 15 obrana.

 – Bitan je cijeli kolektiv, iz svake utakmice smo učili i nadam se da ćemo isto tako i iz ove. Ovo je prvi put da momci imaju priliku igrati europsko natjecanje. Mislim da ćemo imati pravi stav za uzvrat, smatra Čolina.

Dukla se pokazala kao tim koji je bio mirniji na terenu, pokazao više iskustva u ovoj utakmici.

 – Na stečenu prednost koju su imali sa svojom obranom bili su strpljivi u napadu, tu smo mi izlijetali, ali smo uspjeli konsolidirati redove unutar utakmice. Inače bi mlada ekipa pala nakon velike razlike za protivnika, ali mi smo pokazali da nije sve izgubljeno i vratili smo se. Šteta što nije ušao zadnji šut Miloša Kosa. Minus dva je nadoknadivo, zaključio je Toni Čolina.

Kos: Previše smo žurili u napadu

Miloš Kos je imao ogromnu želju, hitao je u napad nastojeći što prije riješiti situacije pogotkom. Nekad je išlo, nekad ne…

 – Čestitam Dukli na fer i korektnoj igri te zasluženoj pobjedi. Imali smo loše otvaranje utakmice, nismo iskoristili svoje šanse, puno toga smo promašili. Dukla nas je iskontrirala i došla do lakih golova. U drugom dijelu je bilo nedovoljno dobro od nas, ali nije ništa gotovo jer imamo uzvratnu utakmicu u Pragu. Previše smo žurili u napadu, nismo imali discipline i to nas je dovelo do gubitka od dva razlike. Uvijek može bolje i nakon ove utakmice želimo to pokazati u Pragu, izjavio je Kos.

 

 
index Instagram400x230 youtube