Milan Vukšić: Cilj nam je da pojedinačno i kolektivno što više napredujemo

Još jednu vrijednu gostujuću pobjedu su upisali rukometaši ljubuškog Izviđača u 4. kolu Premijer lige, savladavši Gradačac u gostima (25:21).

Bilo je 11:11 pri odlasku na odmor, ali Skauti su još jednom pokazali da u drugom dijelu svojim rosterom, mladošću i dobrom pripremljenošću slamaju protivnike.

 – Išli smo na ovo gostovanje s imperativom pobjede, znali smo da će biti teško, ali smo na kraju uzeli bodove. Prvo poluvrijeme smo igrali dosta sporo, nismo se baš držali plana da igramo na veliki broj posjeda kao što smo očekivali. Oni su dosta usporili igru što je njima išlo u korist. U drugom dijelu smo malo ubrzali tempo, zabili dosta golova iz tranzicije i došli do bodova, kazao je srednji bek Milan Vukšić.

Najefikasniji igrač Izviđača i susreta je bio upravo Vukšić sa 7 pogodaka. Odličnu predstavu su pružili kapetan Domagoj Alilović i Miloš Kos sa po 5 pogodaka. Vratar Haris Suljević skinuo je sedam šuteva rukometaša Gradačca, od kojih je jedan bio i sedmerac. Prvi put gol Izviđača branio je petnaestogodišnji Aldin Alihodžić i imao jednu uspješnu obranu. Kod domaćina najviše pogodaka postigao je Slaven Šijaković (6), a četiri je pridodao Adnan Tufekčić.

Izviđač je imao dosta jake protivnike, a skupio je tri pobjede u četiri dosadašnja kola.

 – Ostaje žal za utakmicom u Ljubuškom protiv Gračanice, znamo i mi da preko dvije godine nismo izgubili kući. To je bila prva utakmica da se publika vratila na tribine, htjeli smo ostaviti lijep dojam, ali se tako dogodilo. Ipak dobili smo dvije utakmice u gostima, zatim Slobodu kući, koja je dosta jaka. Ukupno je dobro, ali je očito moglo biti i bolje, komentirao je Vukšić.

Poslije odigrana nepotpuna četiri kola malo su jasnije prilike i odnosi snaga u novoj sezoni Premijer lige.

 – Koliko sam uspio pohvatati liga je dosta izjednačena, nema izrazitih favorita i svaka utakmica će biti važna. Pogotovo na svakom gostovanju će se trebati dobro potruditi. Mi uvijek idemo na pobjedu, cilj nam je da pojedinačno i kolektivno što više napredujemo, ističe Vukšić.

Sljedeći protivnik im je dobojska Sloga.

 – Oni su dosta loše ušli u prvenstvo, ali sad su dobili Vogošću, tako da će sigurno tražiti nekakvo iskupljenje kod nas kako bi popravili dojam. Na nama je da ne dozvolimo iznenađenje i vjerujem da ćemo ostvariti novu pobjedu, zaključio je Milan Vukšić.

 
index Instagram400x230 youtube