Bivši "Skaut" osvojio prvenstvo i Kup Kosova

Rukometni reprezentativac Bosne i Hercegovine, Nikola Prce, i u 41. godini osvaja titule.

On je od prošlog tjedna na odmoru, a prethodno je sa svojim klubom Besa Famgas osvojio prvenstvo i Kupa Kosova.

Tako je sa ovim kolektivom ponovio uspjeh iz prošle sezone.

 – Sasvim očekivano. Jedina ekipa koja može nešto uraditi i igrati protiv nas je Priština, koja je solidan sastav. Ali bi se ipak moralo desiti iznenađenje da izgubimo. Tako da je taj uspjeh očekivan. Volio bih da smo malo duže bili u Europi, ali tu je banjalučki Borac bio bolji od nas za jedan gol. Na kraju možemo biti zadovoljni jer smo osvojili prvenstvo i Kup, kaže Nikola Prce.

Veliki udio je imao u ovim rezultatima, posebno u zadnjim utakmicama.

 – Liga nije tako teška, tako da sam pola tih utakmica igrao po 15-20 minuta, maksimalno 30. Jedino kad dođu jače utakmice. Trener Španjolac Javier Cabanas, koji ide ovoga ljeta u Saudijsku Arabiju, je htio da pobijedimo sve, pa sam u završnici imao minutažu iznad očekivanja, često do 60 minuta. Tako da sam stvarno zadovoljan, posebno time da sam fizički mogao izdržati, govori Prce.

Već je imao ponudu da sljedeće sezone bude trener – igrač u kosovskom klubu.

 – Ne bih još bio trener – igrač, to sam odbio. Još uvijek mi je dobro kao igraču i blizu smo dogovora da ostanem i sljedeće sezone tu. Imat ćemo opet dobru ekipu, i opet ćemo probati nešto više napraviti u Europi, najavio je reprezentativac BiH.

Ističe da je problem jedino konkurencija u ligi.

 – Šteta je što je liga dosta loša. Mi smo tu kao Barcelona u Španjolskoj, baš se mora puno toga poklopiti da izgubimo. To nije dobro za igrače jer ih malo uljulja. Igraš na 30-40 posto i to nije adekvatno mjerilo pa onda dođeš na europske utakmice gdje se treba znati ponašati. Onda je problem naviknuti se na taj teži ritam i fali rutine, rekao je Nikola Prce.

S obzirom na njegove planove, a ujedno i deficit kvaliteta na poziciji lijevog beka, jasno je kako će Prce biti u konkurenciji i za nastup u dresu reprezentacije na Europskom prvenstvu u Mađarskoj i Slovačkoj od 13. do 30. siječnja 2022. godine.

 
index Instagram400x230 youtube