ČOLINA: Pobjeda u Kupu ništa ne znači, ovo su nove karte

Nešto lakše gostovanje nego se očekivalo su imali rukometaši ljubuškog Izviđača u Gornjem Vakufu – Uskoplju upisavši pobjedu od 27:22 u okviru 26. kola Premijer lige.

Skauti su već na poluvremenu imali 15:8, čime su pokazali odlučnost da upišu nove bodove u utrci za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

 – Imali smo dosta promašenih zicera, mogla je biti i veća razlika, ali dobro. Imali su oni problema sa kadrom, Goran Biljaka zbog povrede nije igrao napad. Ipak mi smo dobro igrali obranu, znali smo koliko nam znači ova utakmica, da nam je ulaznica za nedjelju i Borac. Dobro smo reagirali, pogotovo u obrani, kaže trener Toni Čolina.

Prethodno su Ljubušaci kiksali u domaćoj utakmici sa Konjuhom gdje su odigrali neriješeno (31:31) i tako neočekivano na svom terenu izgubili jedan bod. Zato su sad poravnati na vrhu ljestvice sa Borcem uoči posljednja četiri kola.

 – Opustili smo se poslije pobjede protiv Borca u Kupu, uslijedilo je i emocionalno pražnjenje… Nismo se uspjeli fokusirati na utakmicu, ušli smo nervozno, promašili nekoliko lopti i to nam je na kraju bilo upozorenje pred završnicu prvenstva. U tom smislu nam je utakmica dobro došla, kaže Čolina.

Novi okršaj s Borcem je na rasporedu u nedjelju od 16.30 sati. Biće to četvrti meč dvije ekipe ove sezone. Banjalučani su dobili prvu utakmicu sa 24:23 u prvenstvu jesenas, dok su u četvrtfinalu Kupa nedavno oba puta uspješniji bili Ljubušaci (34:31 i 34:30).

 – Nadam se da ćemo biti koncentrirani kao svaku utakmicu, da ćemo biti pravi. Ona pobjeda u Kupu apsolutno ništa ne znači, ovo su nove karte. Kvalitetni smo, ali moramo biti fokusirani, da svaki minut proveden na terenu damo svoj maksimum i onda bi utakmica mogla ići u našu korist, ističe Čolina.

U slučaju jednakog broja bodova na kraju, gleda se međusobni susret, tako da bi Izviđaču osim pobjede dobro došao trijumf od najmanje dva gola razlike kako bi anulirali minus od 24:23 iz Banjaluke. Ili jedan razlike uz rezultat sa manje primljenih golova od 23.

Prvenstvo se igra u ubrzanom ritmu ovih dana pa će poslije Borca odmah u srijedu imati teško gostovanje kod trećeplasirane dobojske Sloge.

 – Moramo biti maksimalno oprezni i koncentrirani na sve te utakmice i što bolje iskoristiti vrijeme između njih, zaključio je Toni Čolina.

Plasmanu na EP se ne gleda u zube

Čolina je bio dio stručnog stožera reprezentacije BiH koja je prošlog vikenda potvrdila plasman na Europsko prvenstvo. Ipak Zmajevi su izgubili obje utakmice, protiv Njemačke (26:24) i Austrije (27:23).

 – Raduje sami plasman. Bilo je teško igrati utakmicu u Grazu poslije onakve borbe protiv Njemačke u Bugojnu, pogotovo s obzirom da smo bili 95 posto plasirani na prvenstvo. S druge strane je Austrija bila maksimalno motivirana, nije smjela izgubiti utakmicu i bili su bolji, ali plasmanu se ne gleda u zube. Plasman drugi put zaredom na EP je velika stvar za BiH i svi smo radosni zbog toga, izjavio je Čolina.

 
index Instagram400x230 youtube