Razgovor s povodom: Stjepan Jozinović desni vanjski igrač Izviđača CO

Rukometaši Izviđača u proljetnom dijelu sezone ne znaju za poraz.

S neugodnog gostovanja u Vogošći, u utakmici neizvjesnoj do samoga kraja, vratili su se sa tri boda. Prvo ime susreta sa osam postignutih golova bio je Stjepan Jozinović. Kad se očekivalo da će susret završiti bez pobjednika, 18.sekundi prije kraja, Stjepan je preuzeo odgovornost i pogodio za pobjedu Skauta.

  • Očekivali smo tešku utakmicu. Vogošća je kući jako nezgodan protivnik i nikom neće biti lako doći do bodova na njihovom parketu. Naša pobjeda je više nego zaslužena.

Jedan ste od rijetkih mladih igrača u momčadi koji nije ponikao u Rukometnoj školi Izviđača. Prije skoro četiri godine, sa nepunih osamnaest godina, u Ljubuški ste došli iz RK Žepče ?

  • RK Žepče osnovan je 2008 godine. Trener Darko Andrijević okupio je nas nekolicinu mladića i krenuo sa prvim treninzima. Sa nešto više od 15.godina zaigrao sam za prvu momčad a sa 18. na poziv tadašnjeg trenera Izviđača Zdenka Grbavca bio u Ljubuškom.

Po dolasku u Ljubuški igrali ste godinu dana za drugu momčad, zatim je slijedila posudba u RK Konjuh (Živinice) no zadnje dvije sezone ste standardni u dresu Skauta ?

  • Debitirao sam za prvi sastav Izviđača još kod trenera Silvija Ivandije. Dolaskom Marija Bjeliša bio sam u drugom planu, što je bio razlog zašto sam promijenio sredinu i na nagovor sadašnjeg trenera Tonija Čoline otišao u Konjuh. Nakon dobro odigrane sezone u Živinicama vratio sam se u Ljubuški.

Igrali ste i za mlađe selekcije reprezentacije BiH. Možemo li uskoro Stjepana očekivati i u dresu najbolje BH selekcije ?

  • Redovito sam dobivao pozive od tadašnjeg izbornika juniorske reprezentacije BiH Zdenka Grbavca. Imali smo dobru generaciju: Ibrahim Haseljić, Mislav Grgić, Kemal Hamzić, Ante Grbavac … Sigurno da bih volio zaigrati i za najbolju BH vrstu.

Predstojeći vikend pred Izviđačem je još jedna zahtjevna utakmica. U goste dolazi neugodna Gračanica ?

  • Nezgodan protivnik, neće biti lako no nemamo pravo na kiks. Imamo veću širinu, viši izbor kvalitetnih igrača što bi u konačnici moglo i odlučiti utakmicu.

U nastavku sezone Izviđaču odlično ide. Sve odigrane utakmice riješio je u svoju korist. Borba za naslov prvaka i Kup BiH bit će neizvjesna do samoga kraja ?

  • Sloga iz Doboja posustaje, dok mi i Borac imamo u nastavku sezone maksimalan učinak. Iako imamo jednu od najmlađih momčadi u ligi, nismo bez iskustva, posjedujemo kvalitetu i možemo do naslova. Od istih protivnika i u Kupu BiH prijeti nam najveća opasnost.

Ugovor sa Izviđačem veže Vas do kraja sezone. Planovi i ambicije ?

  • Uvjetima u Izviđaču sam zadovoljan. Tek mi je 22.godine i ne bih imao ništa protiv da i dalje ostanem u Ljubuškom. U doglednoj budućnosti voli bih se okušati i u nekoj od jačih europskih liga.

Stjepan Jozinović primjer je pravog sportaša. Sigurno ni izbornik Ivica Obrvan neće dugo čekati da ga pozove u najbolju BH selekciju.       

Poslijednja izmjena danaPetak, 19 Ožujak 2021 19:40
 
index Instagram400x230 youtube