Matej Mandić mladi vratar Izviđača CO kuca na vrata reprezentacije Hrvatske

Teško je i nabrojati sve rukometaše Izviđača CO koji su ponikli u Rukometnoj školi Izviđača, a danas igraju u najjačim europskim klubovima.

Na netom završenom Svjetskom prvenstvu dres Hrvatske reprezentacije nosili su: David Mandić, Josip Šarac i Matej Hrstić, a punu afirmaciju u Izviđaču su doživjeli Marin Šego i Željko Musa. Posebno treba istaći odličan rad sa vratarima.

Zahvaljujući ponajviše istinskoj legendi Izviđača Mladenu Škorputu godinama nezamjenjiv na vratima Kauboja bio je Mirko Alilović, a danas Marin Šego. Alilović i Šego u skoroj budućnosti mogli bi dobiti nasljednika. Talent i kvaliteta koju posjeduje mladi osamnaestogodišnji Matej Mandić rijetko je viđena.

Prve rukometne korake sa nepunih sedam godina Matej je napravio u Rukometnoj školi Izviđača.

Za mene nije bilo dvojbe na kojoj ću poziciji igrati, odmah sam stao na vrata, istakao je Matej.

Sa manje od šesnaest godina debitirao je za prvu momčad Izviđača, a prošao je i sve mlađe selekcije reprezentacije Hrvatske?

Prvi trener u klubu bio mi je Dario Mikulić, a za prvu momčad debitirao sam u regionalnoj SEHA ligi kod Marija Bjeliša. U kadetskoj reprezentaciji Hrvatske trenirali su me Nino Marković i Krešo Ivanković a u juniorskoj Vlado Šola. Od svih trenera nastojao sam ponešto naučiti, a za moje dobru formu i obrane u posljednje vrijeme veliku zahvalnost dugujem treneru vratara Izviđača Milanu Toliću.

Seniorska reprezentacija Hrvatske dobila je novog izbornika. Linu Červara na klupi je naslijedio Hrvoje Horvat. Možemo li skoro, još jednog vratara Izviđača, vidjeti u dresu najdraže reprezentacije?

Iako na nedavno završenom svjetskom prvenstvu, Hrvatska nije bila na najvišoj razini, vratari nisu podbacili. Dosta dobro svoj posao odradila su sva trojica vratara: Šego, Pešić i Šunjić. Obzirom da sam nastupao za kadetsku i juniorsku reprezentaciju nadam se da ću uskoro obući i dres najbolje Hrvatske selekcije. Nema žurbe.

U četvrtom razredu Ekonomske škole u klupama zajedno sjede: Matej Mandić, Miloš Kos, Mihael Bebek, Ivano Pavlović, Petar Medić i Stipe Pavlović. Cijela postava Izviđača.

Odlično se slažemo, dobra smo ekipa kako u školi tako i na treninzima i utakmicama.

Može li najmlađa momčad lige svom gradu podariti još jednu osmu titulu prvaka BiH ?

Moramo biti strpljivi, ići utakmicu po utakmicu. Uz nas glavnu riječ u borbi za naslov vodit će Borac i Sloga iz Doboja. Borac je doveo na klupu iskusnog Crnogorskog stručnjaka Veselina Vujevića. Usprkos porazu u prvom dijelu sezone u Banja Luci, odigrali smo dobro i malo je nedostajalo da ostvarimo pozitivan rezultat. Oni nam na proljeće dolaze u Ljubuški. Vodeća momčad lige Sloga zadržala je sastav koji je osvojio jesenski naslov no u Ljubuškom smo pokazali da smo bolji od njih. Bit će neizvjesno, prvak se neće znati do samoga kraja.

Vaši planovi i ambicije?

Još godinu i pol dana ugovor me veže sa Izviđačem. Nadam se da ću ga u potpunosti odraditi a onda ćemo vidjeti što i kako dalje.

Iza Izviđača CO je sedam titula prvaka BiH, može li najmlađa momčad lige na vratima sa Matejom Mandićem do osmog naslova tek ćemo vidjeti.

 
index Instagram400x230 youtube