Miloš Kos: Sloga i Borac nisu bolji od Izviđača

Za budućnost rukometa u Ljubuškom ne treba brinuti. Nakon jesenjeg dijela sezone momčad Izviđača CO zauzima treće mjesto iza vodećih Sloge (D) i Borca.

Uspjeh je tim veći što sastav “Skauta” čine momci ponikli iz vlastite Rukometne škole. Većina će se složiti da je najmlađa momčad igrala najbolji rukomet u ligi.

Ipak jedno ime treba posebno istaknuti. Riječ je o mladom osamnaestogodišnjem Milošu Kosu. Kos je prve rukometne korake napravio u Kozarskoj Dubici no još kao klinac sa ne punih šesnaest godina pristupio je Izviđaču.

Sa petnaest godina zaigrao sam za prvu momčad Kozare Mlijeko Produkt u Prvoj ligi Republike Srpske. Na državnom kadetskom prvenstvu u Čitluku primijetili su me ljudi iz Izviđača i doveli u Ljubuški.

Dolaskom u Izviđač redovito ste nastupali za drugu momčad koja se natječe u Prvoj ligi Federacije BiH, a ubrzo debitirali i za prvi sastav?

Izviđač je imao jak sastav, igrao regionalnu SEHA ligu. Trenirao sam s prvom momčad, igrao za drugi, a povremeno i za prvi sastav.

Ove sezone sastav Izviđača nezamisliv je bez Kosa. Po svim statistikama najbolji ste igrač Skauta u jesenskom dijelu sezone ?

Zadovoljan sam ali mislim da uvijek može bolje. Imamo mladu momčad, dobra smo klapa i odlično se razumijemo na terenu.

Vaše dobre igre nisu ostale ne zapažene ni kod izbornika BH reprezentacije Bilala Šumana?

Pošto sam već nastupao za mlađe selekcije Srbije morao sam odbiti poziv izbornika Šumana.

Očekuje nas nikad neizvijesnije proljeće. Za naslov prvaka bore se tri kluba: Sloga (D), Borac i Izviđač CO?

Sve je otvoreno. Utakmice u jesenskom djelu protiv Sloge i Borca pokazale su da nisu bolji od nas. Neće biti nikakvo iznenađenje ako titula prvaka dođe u Ljubuški.

Miloš Kos učenik je četvrtog razreda Srednje Ekonomske škole. Pored sportskih uspješno izvršava i svoje školske obveze.

 
index Instagram400x230 youtube