Prvak (33) šokirao i prekinuo karijeru! Gaethje iznenadio Fergusona i uzeo privremeni naslov!

Usred pandemije koronavirusa Ultimate Fighting Championship nije odustao te je unatoč svim otegotnim okolnostima prije i nakon potvrde održao priredbu UFC 249.

Nakon što je dogovorena za 18. travnja pa otkazana, najpoznatija organizacija slobodne borbe ove subote je UFC 249 održao u saveznoj državi Floridi, to jest u VyStar Areni u Jacksonvilleu, naravno, bez gletadelja.

Florida je već ranije World Wrestling Entertainmentu, najpopularnijoj svjetskoj organizaciji pro-hrvanja, odnosno "kečera", dala status esencijalne aktivnosti odobrivši im tako održavanje događanja bez publike. Mnogi analitičari, pravnici i medicinski djelatnici sumnjaju da je u ovim odlukama Floride novac imao znatniju ulogu nego li borba za zdravlje i sigurnost naroda te su stoga prema guverneru te savezne države Ronu DeSantisu upućene brojne kritike. Predsjednik Dana White je povodom te odluke za subotu složio jednu od najjačih priredbi u recentnoj povijesti organizacije. Prvak lake kategorije Habib Nurmagomedov i dalje ne može napustiti Rusiju, pa su se tako za privremeni naslov borili njegov nesuđeni protivnik i prvi izazivač u lakoj Tony Ferguson te Justin Gaethje koji je četvrti na ljestvici izazivača. Bila je to i glavna borba večeri, a pobjedu je, pomalo iznenađujuće, ali potpuno zasluženo, upisao Gaethje nakon sudačkog prekida u petoj rundi.

Henry Cejudo je branio svoj pojas u bantamu protiv bivšeg prvaka Dominicka Cruza koji se vratio u oktogon nakon četiri godine izostajanja tijekom kojih je radio kao sukomentator uz Joea Rogana. Slavio je Cejudo tehničkim nokautom pet sekundi prije kraja druge runde, a poslije borbe šokirao cijeli MMA svijet te poručio kako prekida karijeru i prestaje s borbama sa samo 33 godine! Dugoočekivani dvoboj teškaških mašina, Francisa Ngannoua i Jairzinha Rozenstruika završio je pobjedom i fantastičnim nokautom od strane Kamerunca Ngannoua čime je Surinamac upisao prvi poraz, a u sjajnom dvoboju Jeremyja Stephensa i Calvina Kattara u perolakoj (odnosno catchweightu jer je Stephens imao dva kilograma previše na vagi) slavio je Kattar nakon odličnog lakta u glavu Stephensa. Bivši NFL-ovac i teškaš Greg Hardy pobijedio je Yorgana De Castra.

Priredba je bila toliko ispunjena jakim imenima da su dvoboji Donalda "Kauboja" Cerronea i Anthonyja Pettisa te bivšeg teškaškog prvaka Fabricija Werduma i Alekseja Olejnika (koji je svojedobno svladao Cro Copa) ispali van glavnog programa. U tim borbama Cerrone je izgubio od Pettisa, a Werdum od Olejnika.

 

Poslijednja izmjena danaNedjelja, 10 Svi 2020 10:14
 
index Instagram400x230 youtube