|MMA SPEKTAKL U LJUBUŠKOM| 'Croata' ugušio Brazilca! Prvi je šampion lake kategorije FNC-a

FNC je po prvi put otišao izvan granica Republike Hrvatske i u Ljubuškom priredio spektakl. FNC 10 pružio je sjajne borbe, a ona središnja osigurala je inauguralnog prvaka lake kategorije.

Pojas je pripao fantastičnom Franciscu 'Croati' Barriju, koji je pobijedio sjajnog Arlena Ribeira.

Glavne zvijezde FNC spektakla u Ljubuškom će svakako biti braća Sičaja! Pogledajte cijelu priču Ivana Sičaje koji nam je otkrio kako je dobio nadimak Tirke, što je poručio svom bivšem protivniku te koliko će biti njegovih navijača u dvorani... 
 
Bila je to ujedno i glavna borba večeri. Prva runda pripala je Ribeiru, koji je pokazao znatno bolju borbu u stojci, no samo se čekalo kada će 'Croata' demonstrirati svoj forte. A to je hrvanje.
 
Iduće dvije runde dominirao je Brazilca u parteru, fantastičnom izvedbom u trećoj rundi srušio suparnika, dominirao u gornjoj poziciji pa slavio stražnjim gušenjem.
 
'Croata' je još jednom dokazao o kakvom borcu je riječ, a nakon borbe prozvao je Savu Lazića.
 
U sunaslovnoj borbi vidjeli smo strašan nokaut Miloša Janičića u prvoj rundi... Brutalno je uspavao brazilskog suparnika Joelsona Nascimenta koji je ostao ležati nekoliko dugih minuta. Nije mogao doći sebi nakon teškog nokauta.
 
Na koncu se ustao i sve je bilo u redu. Janičić ga je zagrlio i sportski pozdravio, a publika je uzvratila pljeskom dok je izlazio iz oktagona.
 
Fantastičnu akciju odradio je Janičić, pogodio desni kroše, a zatim vezao i direkt. Silovit i brz napad završio je teškim koljenom u glavu kojim je presudio Brazilcu i nakon kojeg se njegov suparnik ispružio koliko je visok. Crnogorski borac sasvim sigurno će za ovaj nokaut dobiti bonus.
 
Inače, glavni program otvorili su hrvatski borac Ivan Sičaja i Rumunj Nelu Bogdan. Nakon tri runde dobre borilačke akcije, Sičaja je pobijedio rumunjskog suparnika. Bila je to dominantna predstava u kojoj je Sičaja dobio sve tri runde.
 
Prve dvije uspio je srušiti suparnika i zadati dosta štete u parteru, a u posljednjoj je sjajnim direktima i low kickovima polako lomio Bogdana do kraja. Na koncu su i suci presudili u njegovu korist: jednoglasna pobjeda Sičaje!
 
I druga borba otišla je do odluke sudaca. U tri runde bolji je bio srpski borac Nenad Avramović (37) koji je čisto slavio protiv 14 godina mlađeg Hrvata Leona Krajačića. 
 
Većinu borbe ga je kontrolirao u parteru i uz žicu, kada su stajali jedan preko puta drugog dobro je bacao kickove i sjajno se kretao pa taktičkom izvedbom nanio Krajačiću peti poraz u karijeri. Suci su jednoglasno odlučili da pobjeda pripada Avramoviću.
 
Nevjerojatno vrhunsku predstavu pružio je Tariel Abbasov u trećoj borbi... Kakva izvedba Azerbajdžanca. Od samog starta krenuo je u visokom tempu i dalo se naslutiti da će ovaj okršaj pružiti visoku razinu MMA-a.
 
Sve je bilo gotovo krajem prve runde kada je Abbasov sjajnim ulaskom otvorio Brazilca Paisaa, vrlo lako mu probio gard pa uzeo leđa. Brazilac inače ima crni pojas u BJJ-u, ali protiv tehnika Abbasova nije imao recept.
 
Azerbajdžanac je pokazao da je strahovito talentiran i opasan borac te je vrlo brzo uhvatio stražnje gušenje. Malo je popravio poziciju i dublje zavukao ruku pod bradu pa Brazilac nije imao drugog izbora nego tapkati.
Poslijednja izmjena danaNedjelja, 05 Ožujak 2023 01:05
 
index Instagram400x230 youtube