Lekcije iz života: Pravi razlog zašto žene odbijaju dobre dečke, a prihvaćaju kretene

Dopustite da vam kažem koja bolest hara našim društvom. Bolest “dobrog dečka”.

“Dobri dečki na kraju izvise.”

“Sam sam jer sam dobar dečko.”

“Cure ne vole dobre dečke.”

Ovo su samo neki od komentara muškaraca koji smatraju da cure preferiraju kretene.

Jesu li ovi navodi točni ili su zapravo dobra izlika za dečke koji ne mogu pronaći curu? Žele li žene zaista kretene koji ih loše tretiraju?

Naletjela sam neku večer na jednu Facebook objavu koja je glasila “Sam sam jer sam dobar prema djevojkama.” Moja prva reakcija bila impulzivna. Pomislila sam:”Da, cure su krive jer si ti sam. Naravno, zašto bi bio ti kriv? Ne krivi sebe. Ti si predobar i to je jednostavno pravi pakao. Kakva šteta jer sama činjenica da si dobar prema curama trebala bi ti servirati curu iz snova na srebrnom pladnju!“

Moram napomenuti da sam i sama slobodna i da sam reagirala bijesno jer me izbacuje iz takta izjava da cure vole jedino kretene.

No nisam dopustila da me previše obuzmu ove misli. Odlučila sam, umjesto njih, pozabaviti se samim pojmom “dobrog dečka” i shvatiti što on uopće znači.

Dopustite da vam kažem koja bolest hara našim društvom. Bolest “dobrog dečka”.

Ova ideja podrazumijeva da su dobri dečki sami po sebi nepoželjni ženama. I u nju ne vjeruju samo muškarci nego i žene. Upravo sam od mnogih žena čula izjave kao “Ja volim samo kretene” ili “On je jednostavno predobar za mene.”

Upravo zato ne mogu kriviti muškarce jer se osjećaju poraženi. Ova bolest se nezaustavljivo širi jer žene inzistiraju na spomenutim izjavama. S jedne strane ne žele da ih netko loše tretira, ali otvoreno govore da vole kretene!

Istina je da neke žene tvrde da vole zločeste dečke. Jednostavno lude za tipovima kao što su James Dean, za razbojnicima bez razloga. Zašto? Zločesti su dečki uzbudljivi i nepredvidljivi. Samouvjereni su i uzimaju ono što žele.

Žene vjeruju da veze s takvim frajerima mogu biti uzbudljive i pomalo opasne. Ponekad ih privlače baš takvi tipovi jer one vjeruju da ih mogu promijeniti. Promijeniti na način da zadrže privlačne kvalitete zločestog dečka, ali i razviju one koje se dopadaju njima-ženama.

Ukrotiti zločestog dečka veliki je izazov mnogim curama. No, osim što su takvi odnosi nezreli i nezdravi, vrlo često završavaju neuspješno.

No, znači li to da je sušta suprotnost zločestom dečku tzv. “dobar dečko”? On se opisuju kao dosadan, nesklon riziku. Slab, predvidljiv, povodljiv i onaj kojeg je lako iskoristiti. Pojam dobrog dečka, čini se, ne znači isto što i dečko koji je dobar.

Ako pojam dobrog dečka znači da je takav dečko bezličan, bez osobnosti, onda je istina da takvi izvise. Možda su neke osobine poželjne u teoriji, ali u stvarnom životu sa stvarnim ženama, ne prolaze.

Ako neprestano tvrdite da ste “dobar dečko” koji je izvisio, nećete dobro završiti. Etiketa dobrog dečka ne znači nužno da ste dragi ili pristojni. Etiketa sugerira da ste bezlični i beskarakterni.

“Dobar dečko” i nije tako dobar.

“Dobar dečko” smatra da je njegova etiketa i pasivnost dovoljna za ženinu pažnju. Umjesto preuzimanja uloge “dobrog dečka” i pripadajuće etikete, jednostavno pokušajte biti dečko koji je dobar u raznim segmentima.

Muškarci koji poštuju druge i sigurni su u sebe, itekako su privlačni zrelim ženama koje su spremne za vezu.

 
index Instagram400x230 youtube