Petorica franjevaca Hercegovačke franjevačke provincije položila su u Posušju svoje svečane redovničke zavjete

Pod večernjom svetom misom u kripti crkve Bezgrješnog začeća BDM u Posušju, svoje svečane redovničke zavjete u Redu manje braće položila su sljedeća braća:

– fra Ante Radoš – župa Uznesenja BDM, Seonica

– fra Jakov Jure Nikolić – HKM Zürich

– fra Mario Kvesić – župa sv. Franje, Rasno

– fra Danijel Sentić – župa Uznesenja BDM, Gradac

– fra Ante Kelava – župa sv. Ivana Krstitelja, Roško Polje

Svetu misu predslavio je o. provincijal fra Jozo Grbeš, a u koncelebraciji je uz odgojitelje, gvardijane i mnogobrojne svećenike bio i pomoćni biskup Freiburga mons. Christian Würtz, s obzirom da je fra Ante Radoš proteklu godinu studija proveo na dijecezanskoj bogosloviji u Tübingenu.

Također je bio prisutan i prof. vlč. Raymond Webb, s dijecezanske bogoslovije Mundelein u Chicagu gdje dvije godine studija provode fra Jakov Jure Nikolić i fra Danijel Sentić. Na misi su asistirali naši bogoslovi, a liturgijom je ravnao fra Andrija Majić, odgojitelj postulanata. Svojim pjevanjem misu su uveličali zbor svete Cecilije iz crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru te veliki župni zbor fra Grge Martića iz Posušja.

Braći koja su ovim činom postala punopravni članovi Franjevačkog reda želimo obilje Božjeg blagoslova i ustrajnosti, javlja stranica fra3.net koja donosi i fotografije.

 
index Instagram400x230 youtube