Ovo su pobjednici petog Street Food Festa u Širokom Brijegu

Proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada zaključen je ovogodišnji Street Food Festival u Širokom Brijegu koji je ponovno pomjerio granice izvrsnosti.

Prvu nagradu publike odnijela je Rešetka – ekipa iz Varaždinskih toplica, što i ne čudi, jer su se već udomaćili u Hercegovini. Ovo im je treća nagrada na širokobriješkom festivalu budući da su medalje osvajali 2021. i 2023. godine. Ove su godine stigli sa specijalnim burgerom “PornHamb” kojeg su čuvali samo za ovu priliku.

Osjećam se kao kod kuće, imam već dosta prijatelja tu i predivan je osjećaj. Protekla tri dana su bila vrhunska, nikad jači promet, nikad više publike. Samo bih htio spomenuti da sam iz Varaždina, a mi tamo imamo Špancirfest koji je jak, međutim ove godine lineup glazbeni u Širokom Brijegu je bio brutalan. Držim fige da ovaj festival traje vječno, nemojte izgubiti ovo, kazao je za Jabuka.tv Nikola Božić.

Druga nagrada publike pripala je Fish point – amaterskim kuharima iz Širokog Brijega koji nisu krili oduševljenje pobjedom na domaćem terenu budući da su prvi put izlagali svoje riblje delicije.

Osjećam se uzbuđeno, nisam stvarno očekivala jer sam amaterskih kuhar i prijavila sam se tu uz nagovor prijatelja, roditelja i ovog mog unutra u kućici Ivana Sliškovića koji mi je stvarno puno pomogao i stvarno hvala svima. Očito moj gulaš nešto vrijedi, izjavila je ushićeno za Jabuka.tv Josipa Naletilić. Osim nagrade, sa SFF-a će ponijeti jedno novo iskustvo, a kazala nam je da će je ovo možda “okrenuti” i u neke druge vode.

Još jedna novopridošla ekipa osvojila je treće mjesto publike, a riječ je o Duvnjacima koji su u Široki Brijeg donijeli dašak Azije i Mediterana. Opet 17 Bistro predstavio se s raznovrsnom hranom neobičnih okusa koja je oduševila nepca mnogih posjetitelja.

U konkurenciji od 13 fantastičnih izlagača, nije bilo nimalo lagan posao izabrati najbolje, a chefovi su se i međusobno ocjenjivali. Nagradu Chef’s choice tako je osvojio Širokobriježanin Božo Ćorić koji trenutno kuha u jednom kultnom zagrebačkom restoranu. Njegove delicije iz kućice Chef’s Bites oduševile su kolege koje su mu dale najvišu ocjenu.

Ovo će mi svakako biti poticaj, ali uvijek mi je prvo zadovoljan gost pa onda nagrada, rekao je za Jabuka.tv Ćorić koji je na pitanje planira li u budućnosti otvoriti nešto svoje skromno dodao kako mora još puno učiti. Atmosfera nikad jača, mogu se posramiti svi ostali festivali, dodao je ovaj mladi širokobriješki kuhar.

Nagrade je pobjednicima uručio legendarni chef Stevo Karapandža koji je naglasio kako je ovaj gastronomski festival svake godine sve bolji i bolji.

Glazbeni dio posljednje večeri SFF-a započeo je sa Violin show by Nikolina i DJ Kiiwi. Večer je zaključena koncertom rock grupe Psihomodo Pop, a dobru zabavu na samom kraju publici će priuštiti i DJ Kiiwi.

Peti po redu Street Food Fest koji je trajao od 26. do 28. srpnja u parku u Sajmištu osim po odličnoj hrani, glazbi i cjelokupnoj atmosferi zasigurno će ostati u pamćenju po nikad većem broju gostiju iz svih dijelova Hercegovine, ali i šire.

 
index Instagram400x230 youtube