|VIDEO| Martina Planinić, koautorica knjige "Feministička čitanka", gostovala u emisiji "Riječ na riječ"

Martina Planinić, koautorica knjige "Feministička čitanka" i profesorica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, gostovala je u emisiji "Riječ na riječ" RTV Herceg-Bosne urednice i voditeljice Ljubice Ivančić.

Tijekom emisije, Planinić je predstavila svoju knjigu koja je objavljena početkom ove godine.

Knjiga "Feministička čitanka", čija je koautorica i profesorica Damirka Mihaljević, nastala je kao rezultat nekoliko godina intenzivnog rada na selekciji i prikupljanju literature o povijesti feminizma, rodnim stereotipima i medijskom prikazu žena. Planinić je istaknula kako knjiga obuhvaća širok spektar feminističkih pitanja, uključujući utjecaj društvenih mreža i medija na percepciju žena u bosanskohercegovačkom društvu.

"Feminizam je pokret koji ima za cilj ravnopravnost žena i muškaraca. Nažalost, zbog neznanja i stereotipa, često se pogrešno tumači," rekla je Planinić, dodajući da je važno educirati društvo o dobrobitima koje su donijeli različiti valovi feminizma.

Govoreći o reakcijama na knjigu, Planinić je istaknula kako su one uglavnom pozitivne, te da je knjiga izazvala značajan interes među studentima na Sveučilištu u Mostaru. Knjiga je namijenjena studentima, ali i široj javnosti koja želi saznati više o feminističkim temama.

Emisija "Riječ na riječ" poslužila je kao platforma za daljnju raspravu o važnosti feminističke edukacije i osvješćivanja u društvu, te je dodatno podcrtala potrebu za otvorenim razgovorom o rodnim pitanjima u akademskim i širim društvenim krugovima.

Ovo je bilo posljednje izdanje emisije "Riječ na riječ" u ovoj sezoni.

 
index Instagram400x230 youtube